ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Θα πνιγούμε από τα τοξικά γιατί είμαστε… μπαταχτσήδες

 konstantaras

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Πνίγεται η Αθήνα από το τοξικό νέφος. Κλείνουν τα σχολεία στις πιο …επικίνδυνες περιοχές. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η έντονη οσμή καμένου πλαστικού κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική ιδιαίτερα στα δυτικά και νότια προάστια. Η έντονη δυσοσμία προκαλεί την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων (διοξίνες, φουράνιο κ.ά.). . Εξακολουθεί να σιγοκαίει η φωτιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Πόλος έλξης για τους τσιγγάνους η αποθήκη ανακυκλώσιμων υλικών στον Ασπρόπυργο, όπου συνεχίζεται, ελεγχόμενη, η πυρκαγιά. Τα μέταλλα είναι γι αυτούς το ψωμί τους. Και μπαίνουν στη φωτιά, έτσι όπως μπαίνουν στον ΧΥΤΑ και ψάχνουν δίπλα στα οχήματα περισυλλογής απορριμάτων.

Και μέχρι στιγμής – μας λένε- δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, ώστε να προχωρήσει η κάλυψη της καιγόμενης επιφάνειας με χώμα, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να σβήσει η φωτιά. Τι λέει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης;

« Πρέπει να βρεθεί χώμα και μηχανήματα γιατί δεν σβήνουν διαφορετικά τέτοιες φωτιές. Δυστυχώς ο προκάτοχός μου είχε κάνει μια τέτοια κίνηση αλλά την προηγούμενη φορά που έγινε αυτό δεν πληρώθηκε ο εργολάβος» .

Και ο απλήρωτος εργολάβος, αρνήθηκε να πάει να «καταχώσει» τις δολοφονικές εστίες. Και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος δηλώνει ότι « Η επιχωμάτωση δεν είναι υπόθεση της πυροσβεστικής. Είναι μια πανάκριβη υπόθεση. Χρειάζονται πάνω από 300 φορτηγά με χώμα. Δεν είναι αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας.

Ακτινογραφείστε τις δηλώσεις των δυο υπευθύνων του Κράτους, της Πολιτείας για να καταλάβετε σε τι καθεστώς ζούμε.

  1. Πρέπει να βρεθεί χώμα.
  2. Πρέπει να «βρεθούν» μηχανήματα.
  3. Την προηγούμενη φορά, ο εργολάβος δεν πληρώθηκε
  4. Η Πυροσβεστική δεν κάνει επιχωματώσεις.
  5. Αυτή η δουλειά είναι πολύ εξειδικευμένη και πανάκριβη
  6. Πάνω από 300 φορτηγά χρειάζονται, να γεμίσουν με χώμα και να πάνε να το ρίξουν.

Αρχίσατε να καταλαβαίνετε; « Δεν υπάρχει …σάλιο» κατά τη ρήση του Ανδρέα Λοβέρδου. Κι ώσπου να βρεθεί, η Αττική θα αργοπεθαίνει με τα σχολεία κλειστά και τους κατοίκους κλεισμένους στα σπίτια τους σε όλο και μεγαλύτερες περιοχές. Αλλά οι αρμόδιοι «το ψάχνουν» το θέμα. Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχει συνέπεια, δεν υπάρχει γνώση, δεν υπάρχει διάθεση. Να πάρουμε δηλαδή αποφάσεις για να μην …κατουράνε οι αστυνομικοί της Βουλής μέσα στη Βουλή αλλά να «το ψάχνουμε το θέμα» για το πώς θα καταχώσουμε τις εστίες στον Ασπρόπυργο επειδή δεν πληρώσαμε τον εργολάβο.

Σχετικά Άρθρα