Κύριο ΘέμαΤελευταία ΝέαΤοπικά νέα

2ο Βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό για μαθητές του 4 ου και 6 ου Γυμνασίου Ξάνθης

 ΒΡΑΒΕΙΟ 4ο_Γυμνάσιο 6ο_Γυμνάσιο

Μαθητές του 4 ου και 6 ου Γυμνασίου Ξάνθης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Καλαϊτζή Όλγα, συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε στην πόλη του Clermont- Ferrand της Γαλλίας στο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού της Γαλλοφωνίας κατά τον μήνα Μάρτιο.

Ο διαγωνισμός που είχε ως θέμα «Dessins du monde» (Σκίτσα του κόσμου), απευθυνόταν σε μαθητές όλων των χωρών, που έχουν τα Γαλλικά είτε ως μητρική τους γλώσσα, είτε ως γλώσσα επικοινωνίας, είτε τα διδάσκονται ως ξένη γλώσσα. Τα παιδιά έπρεπε να δημιουργήσουν είτε αφίσα, είτε κολλάζ με σχετικό κείμενο παρουσίασης και σχολιασμού.

Οι μαθητές του 4 ου Γυμνασίου ασχολήθηκαν με τη μόλυνση του Σηκουάνα ενώ οι μαθητές του 6 ου Γυμνασίου παρουσίασαν τα κάστρα του Λίγηρα όπου «χτυπάει» η καρδιά της ιστορίας της Γαλλίας.

Τα έργα και των δύο σχολείων, που κρίθηκαν ισάξια, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση μεταξύ 165 έργων από διάφορες χώρες!

Τα έργα όλων των χωρών παρουσιάστηκαν σε έκθεση του Δημαρχείου της πόλης του Clermont-Ferrand την εβδομάδα του εορτασμού της Γαλλοφωνίας ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα έργα θα εκτεθούν στον Οργανισμό Τουρισμού της ίδιας πόλης. Η οργανωτική επιτροπή δεσμεύτηκε να αποστείλει βίντεο από την έκθεση.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης του 4 ου Γυμνασίου:

Αδαμίδου Αθανασία, Αδαμίδου Δήμητρα, Αυγετίδης Κωνσταντίνος, Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος, Γιαπαντζαλή Βασιλική (η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα), Καρακασίδου Φανή, Καραμιχάλη Γεωργία, Καραμπάση Χριστίνα, Κουρκούτα Κατερίνα, Κυριακάκη Γεωργία, Τζεβελέκης Ζαχαρίας, Τζεβελέκης Φώτης.

Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης του 6 ου Γυμνασίου:

Αμβροσιάδου Δέσποινα, Ανταμπούφη Άννα, Γεωργακούδης Γιώργος, Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Κυβρακίδης Μανώλης, Παρπαλά Χαρά, Πατσή Θεοδώρα, Παυλίδου Θεοφανώ, Πλευρίδη Βασιλική (η οποία φιλοτέχνησε την αφίσα και φοιτά στην Α τάξη), Σαλή Ογλού Μουμίν, Χατζηπατέρα Αγγελική.

Σχετικά Άρθρα