ΑστυνομικάΤελευταία Νέα

Εξαπάτηση ηλικιωμένης, χασίς και κλοπές δικύκλων στο σημερινό Αστυνομικό Δελτίο

astynomia

Μπουκάριζαν σε εξοχικά της Ροδόπης αλλά τελικά έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 5 κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων και 5 κλοπές από επιχειρήσεις και οικίες, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος- Ιούνιος 2014, στο νομό Ροδόπης.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ημεδαπών, ηλικίας 31, 29, 27, 26 και 24 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής- διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις δράστες ηλικίας 31, 29, 27 και 26 ετών, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν 2 επιχειρήσεις και 3 οικίες στο νομό Ροδόπης, αφαιρώντας από τους αύλειους χώρους αυτών και το εσωτερικό τους, 3 Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα, πλήθος οικοδομικών υλικών, ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Μετά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στον 24χρονο δράστη. Από την πρόοδο των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής ακόμη 2 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, στο εσωτερικό των οποίων υπήρχε πλήθος εμπορευμάτων (είδη ρουχισμού), ενώ στη συνέχεια πούλησαν τα εμπορεύματα στον 24χρονο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν, στην Κομοτηνή και σε αγροτικές περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, όλα τα αφαιρεθέντα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, ηλικίας 24 και 26 ετών, βρέθηκε μεγάλο μέρος από τα αντικείμενα, που αφαίρεσαν οι δράστες κατά τη διάπραξη των κλοπών, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διάφορα αδικήματα και συγκεκριμένα, ο 29χρονος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ληστείας και κλοπές, ο 27χρονος για ανθρωποκτονία και κλοπές, ο 26χρονος για απόπειρα ληστείας και κλοπές, ο 24χρονος για κλοπή και αποδοχή- διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ο 31χρονος για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Τρεις στον εισαγγελέα για ποσότητες κάνναβης

Συνελήφθησαν στις 6-3-2015 το βράδυ και στις 7-3-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας και δύο (2) ημεδαποί, ένας 37χρονος και μία 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα: Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο δράστη, διότι εντόπισαν στην κατοχή, το κατάστημα και το όχημά του, επτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48,5 γραμμαρίων, μία συσκευασία με μικροποσότητα αμφεταμίνης και μία συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.

Την επόμενη μέρα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι κατείχε μία συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης. Και την 34χρονη, διότι κατείχε στην οικία της μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου

Συνελήφθη στις 15-3-2015 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, κινητού τηλεφώνου και κατοχή ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, να οδηγεί μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχε αφαιρέσει, το βράδυ της 14-3-2015, από την πόλη της Ξάνθης.

Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν 135 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος NOTORIUM και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως προέκυψε, αφαίρεσε, λίγη ώρα νωρίτερα, από ασθενή του νοσοκομείου. Κατασχέθηκαν 135 φαρμακευτικά δισκία, το παραπάνω δίκυκλο και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σημειώνεται ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Δυο γυναίκες εξαπάτησαν ηλικιωμένη για να της πάρουν την σύνταξη

Συνελήφθησαν στις 14-3-2015 το πρωί και το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 15 (γυναίκες) και 32 (άντρας) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Αναλυτικότερα :

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν τις δύο ημεδαπές, διότι, με το πρόσχημα της επαιτείας, εισήλθαν στην οικία 79χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι, που περιείχε 160 ευρώ, ένα κλειδί οικίας και διάφορα έγγραφα. Στην κατοχή της 15χρονης βρέθηκε μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι τον εντόπισαν να προσπαθεί να αφαιρέσει, από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μια φιάλη υγραερίου. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης, το πρωί της 10-3-2015, αποπειράθηκε να αφαιρέσει, από το ίδιο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μια φιάλη υγραερίου, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία,  η 15χρονη επανειλημμένα για κλοπές, ενώ η 22χρονη έχει απασχολήσει για αποδοχή- διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα