Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Σύλληψη 2 γυναικών από την Ξάνθη για κατοχή λαθραίων τσιγάρων. Κατασχέθηκαν 600 πακέτα

tsigara xanthi

Συνελήφθησαν στις 28-2-2015 το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαπές, ηλικίας 64 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε δημοτικές τουαλέτες της Ξάνθης και σε παρακείμενη αποθήκη αυτών, όπου εντόπισαν 475 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχαν αποκρύψει οι δράστιδες, ενώ δεν έχουν καταβληθεί για αυτά στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, βρέθηκαν ακόμη 94 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία επίσης δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν συνολικά 569 πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η 64χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα