Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Ξανθιώτες κατηγορούμενοι για τον βιασμό 21χρονης φοιτήτριας

dikasthria

Μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή Ξάνθης αφέθηκαν πριν λίγο ελεύθεροι και δεν προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι 29 και 35 ετών αντίστοιχα που κατηγορούνται για τον βιασμό 21χρονης φοιτήτριας.

Από το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στα δικαστήρια Ξάνθης μαζί με τους δικηγόρους τους και απολογήθηκαν ενόποιον του ανακριτή. Στην υπόθεση κατέθεσαν και οκτώ μάρτυρες. Μετά από τις καταθέσεις για πρώτη φορά εδώ και 20 περίπου χρόνια υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης. Λόγο τις διαφωνίας αυτής οι δύο κατηγορούμενοι αφέθησαν προσωρινά ελεύθεροι.

Η εξέλιξη ανακούφισε τους δεκάδες συγγενείς και φίλους των δύο κατηγορουμένων που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ξάνθης περιμένοντας την ετυμηγορία.

Για πρώτη φορά εφαρμόζεται στην Ξάνθη διάταξη που ψηφίσθηκε πριν λίγους μήνες

Σύμφωνα με αυτήν Κατ οίκον περιορισμός επιβάλλεται πλέον στε κατηγορούμενο για την προφυλάκιση του οποίου διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας. Ο κατ οίκον περιορισμός επιβάλλεται μέχρι την επίλυση της διαφωνίας από το δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να εξασφαλισθεί αποτελεσματικά η παρουσία του κατηγορουμένου κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και η υποβολή του στην εκτέλεση του οικείου βουλεύματος, χωρίς να περιορίζονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα ατομικά του δικαιώματα. Αυτός ο περιορισμός επιβλήθηκε πριν λίγο στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας.

Ανανέωση 17:50

Ανανέωση 18:15

Τελευταία ανανέωση 18:21

 

 

baner-TOPFM

 

Σχετικά Άρθρα