Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σφοδρή αντίδραση του Μητροπολήτη μας για το μασκέ wedding party των «Απαράδεκτων» και της «Νεολαί®α»

mhtropolhths pantelehmonas

Την αντίδρασή του στο μασκέ πάρτυ (το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του Καρναβαλιού της Ξάνθης) με θέμα τον εναλλακτικό γάμο, που διοργανώνουν τα καρναβαλικά πληρώματα των «Απαράδεκτων» και της «Νεολαί®α», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολήτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Οι δύο σύλλογοι στην πρόσκλησή τους σημειώνουν ότι στον εικονικό τους γάμο, παντρεύουν το κέφτι των δύο συλλόγων στο χώρο της Εμπορικής Λέσχη, με κουμπάρους τους δύο dj των συλλόγων και αναφέρουν: «Ντυθείτε γαμπροί, νύφες, κουμπάροι, θείοι, θείες, καλεσμένοι, εκκλησίες, παπάδες, παρανυφάκια, κουφέτα, στασίδια, λαμπάδες και ο,τι άλλο κατεβάσει ο νους σας κι ελάτε να παρτάρουμε στο γάμο της χρονιάς!»

Αυτές οι αναφορές προκάλεσαν τη διαμαρτυρία της Μητρόπολης Ξάνθης, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ανάγκη σεβασμού στο θεσμό του χριστιανικού γάμου και την παράδοση ενώ κατηγορεί και τον Δήμο Ξάνθης που ενέταξε την εκδήλωση στο επίσημο πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2015.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης Ξάνθης αναφέρει:

Στη σελίδα 41 του Προγράμματος Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές 2015, 50 Χρόνια Ξανθιώτικο Καρναβάλι, το οποίο αποτελεί και το Επίσημο Πρόγραμμα των εορτών, που εξεδόθη από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με θλίψη βλέπουμε πώς ο Δήμος Ξάνθης έχει συμπεριλάβει σε αυτό εκδήλωση στις 21/2 που οργανώνεται από τους συλλόγους «Οι Απαράδεκτοι» και «Νεολαί®α» και αποτελεί προσβολή και παρωδία του ιερού μυστηρίου του Γάμου.

Η παραπάνω εκδήλωση στρέφεται καταφανώς κατά τής ορθόδοξης πίστης και ταυτότητας του λαού μας και γεννά εύλογες απορίες. Και επειδή κάποιοι θα μιλήσουν για το «δικαίωμα στη σάτιρα» εκφράζουμε και κάποιες εύλογες απορίες. Γιατί δεν επέλεξαν να σατιρίσουν και άλλες μορφές γάμου; Αν σατίριζαν π.χ. τον πολιτικό γάμο θα συμπεριλαμβάνονταν στο επίσημο πρόγραμμα του καρναβαλιού που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης; Γιατί ο σεβασμός τους στη θρησκεία είναι επιλεκτικός και σατιρίζουν μόνο τον χριστιανικό γάμο, σεβόμενοι, πολύ σωστά, το γάμο άλλων θρησκευτικών παραδόσεων; Γιατί αυτό το αντιχριστιανικό πνεύμα;

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου θεωρεί αυτονόητο πως η συμμετοχή κάποιου σε εκδηλώσεις όπως η ανωτέρω δεν συμβαδίζει με τη χριστιανική μας ταυτότητα. Παράλληλα διαμαρτύρεται δημόσια προς το Δήμο Ξάνθης για την υιοθέτηση της παραπάνω εκδήλωσης και ελπίζει πως κάτι αντίστοιχο δεν θα επαναληφθεί. Η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκη από στήριξη της κοινωνικής συνοχής και όχι από εκδηλώσεις που την υποσκάπτουν.

Σχετικά Άρθρα