Επιστολές Τελευταία Νέα

Ο “Σοφός Ελληνικός Λαός” και οι Θαυματοποιοί-Μάγοι

komnhnos

Εδώ και μερικές μέρες ζούμε όλοι μας το προεκλογικό μας πανηγυράκι. “Η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας” σου λέει ο κάθε “Δημοκράτης μπαγαπόντης”. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα σού φωνάζει ο άλλος “ο προοδευτικός, ο αριστερός, ο δημοκράτης”.

Τα τελευταία πολλά χρόνια οι Έλληνες ξόδευαν έτσι κι αλλιώς αρκετές εργατοώρες τη μέρα στα καφενεία, ψάχνοντας τις αιτίες της κρίσης και προτείνοντας ή αξιολογώντας λύσεις που προτείνουν τα κόμματα. Τώρα πώς φτάσαμε την Ελλαδίτσα μας εδώ, ύστερα από τόση συμμετοχή στα κοινά όλων των Ελλήνων, όλου “του σοφού λαού”,  που αυτός τελικά αποφάσιζε, εν ονόματι της Δημοκρατίας, ποιος θα κυβερνήσει, είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Τώρα λοιπόν στη διάρκεια αυτού του πανηγυριού της Δημοκρατίας, έχουν σταματήσει τα πάντα. Φυσικά δε δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός, δε δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, δε δουλεύει η αγορά, δε δουλεύει ακόμα και ο ιδιωτικός τομέας καθώς ατονεί κι αυτός από την κρατική απραξία.

Τις τρεις αυτές όμως εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, ενώ ελάχιστα έργα γίνονται, περισσεύουν τα λόγια τα μεγάλα, τα ψέματα, οι υποσχέσεις!

Την εποχή λοιπόν αυτή, της χαράς της Δημοκρατίας, κάνουν χρυσές δουλειές οι μάγοι. Αυτοί που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Όσοι απολύθηκαν από το Δημόσιο προσλαμβάνονται, θα προσληφθούν και άλλοι 100.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι συντάξεις αυξάνονται στα προ κρίσης επίπεδα, το ίδιο και οι μισθοί. Το χρέος της χώρας σε τρίτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν το πληρώνουμε γιατί απλά είναι δυσβάσταχτο. Το ευρώ δεν είναι φετίχ αλλά καλύτερα να πάμε πίσω στη δραχμούλα. Έτσι θα κάνουμε και εξαγωγές, άλλο αν δεν έχουμε πλέον τίποτα να εξάγουμε αφού απλά εδώ και δεκαετίες φροντίσαμε να κλείσουμε και το τελευταίο εργοστάσιο, βιοτεχνία ή οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής αγαθών ή υπηρεσιών και απλά καταναλώναμε εδώ και 40 χρόνια τα δανεικά και τις επιδοτήσεις από την Ε.Ε. Τα δάνεια προς τις τράπεζες χαρίζονται, οι φόροι μειώνονται ενώ οι δαπάνες του κράτους αυξάνονται για τη λειτουργία του “Περίφημου Κοινωνικού Κράτους” (υγεία δωρεάν, ρεύμα σε όλους δωρεάν, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλους κλπ κλπ). Τώρα πώς μπορεί όλα αυτά να συμβούν ταυτόχρονα, χωρίς δανεικά ευρώπουλα, χωρίς υποτιμημένες δραχμούλες, μόνο ένας Θεός ξέρει ή μάλλον ούτε κι αυτός ξέρει!

Πιστεύαμε ότι αυτή η τεράστια κρίση όχι μόνο της Οικονομίας αλλά και η κρίση αξιών θα συνέτιζε το “σοφό Ελληνικό λαό”. Θα μπορούσε δηλαδή να καταλάβει ότι δεν μπορεί εσαεί ένας λαός να καταναλώνει δανειζόμενος χωρίς να παράγει! Πιστεύαμε ότι χόρτασε πια από ψέματα του τύπου “λεφτά υπάρχουν”, “τέρμα στα μνημόνια” κλπ.

Δυστυχώς οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές και πάλι βρήκαν την ευκαιρία “εν ονόματι της Δημοκρατίας”, να σερβίρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και όσο ο λαός αγοράζει τα φύκια, τρομοκρατημένη η αντιπολίτευση τρέχει κι αυτή ασθμαίνουσα να κρύψει αλήθειες που δεν τις θέλει “ο σοφός λαός”, τι κι αν είναι αλήθειες!

Έτσι συνάνθρωποί μας που έχασαν τις δουλειές τους, που μειώθηκαν οι συντάξεις τους, οι μισθοί τους, που έχασαν το μαγαζί τους, συνάνθρωποί μας που νομίζουν ότι έτσι κι αλλιώς τα έχασαν όλα, είναι εύκολη λεία στα νύχια των δημαγωγών.

Εμείς τα δίνουμε όλα σε όλους βροντοφωνάζουν οι λαϊκιστές. Έτσι κι αλλιώς χειρότερα δεν πρόκειται να πάθετε, άρα δοκιμάστε μας.

Και εκεί ο “σοφός” πλην ταλαίπωρος λαός ενδίδει. Από τα εκατό που λέει, αν κάνει τα δέκα πάλι καλύτερα θα είμαστε, σου λέει ο ένας. Ότι και να γίνει δεν πρόκειται να φύγει από την Ε.Ε. και να πάει στη δραχμή, σου λέει ο άλλος. Δεν πρόκειται να πάει σε στάση πληρωμών, σου λέει ο τρίτος. Θα τον ψηφίσω, σου λέει ο τέταρτος, γιατί θέλω να ξεσκεπαστεί, να κάνει μια κολοτούμπα και να τελειώνουμε και με αυτόν.

Και εμείς σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης ζητούμε από τον Τσίπρα και τον Καμμένο να μας πουν ακριβώς τι θα κάνουν για να τους ψηφίσουμε, να χαρούν κι αυτοί ότι κυβέρνησαν κάποτε αυτό το δύσμοιρο πλην “σοφό Ελληνικό λαό”.

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Υπεύθυνοι θέματος
Παρχαρίδης Βασίλης – Οικονομολόγος, Καβάλα

Κομνηνός Γιώργος – Οικονομολόγος, Ξάνθη

Ξανθόπουλος Χάρης – Εκπαιδευτικός, Ξάνθη

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: [email protected] ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis) ή στο http://omadeskinonikisdrasis.blogspot.gr/

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα