Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθη διακινητής που διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα μας σε 15 λαθρομετανάστες

15 lathrometanastes

Συνελήφθη την 31-12-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Δίλοφου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα μας, σε δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, συνεργός του 24χρονου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μαζί με τον συνεργό του, μετέφεραν παράνομα, με πλαστική λέμβο, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, κατάφεραν να διαφύγουν.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε  κατά τη σύλληψή του. Κατασχέθηκαν 1 πλαστική λέμβος, 1 εξωλέμβια μηχανή και 1 κουπί. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα