Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ευχές και κάλαντα στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για το Νέο Έτος

Πρωτοχρονιά Kalanta Βασιλόπιτα Δοξολογία Κάλαντα

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς άκουσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης το πρωί της παραμονής του Νέου Έτους, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, στην ΠΕ Ξάνθης από την Μουσική Μπάντα του Στρατού, ενώ το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή από την Μπάντα της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρου του Δήμου Κομοτηνής.

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, ο Περιφερειάρχης παρέστη στην Επίσημη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάτικης Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνος.

Ακολούθως στην έδρα της Π.Ε. Ροδόπης πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής της ΆγιοΒασιλόπιτας παρουσία των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Δικαστικών και λοιπών Αρχών του τόπου.

Κατά την κοπή της Βασιλόπιτας ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε σε όλους υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και να είναι μια χρονιά δημιουργική, μια χρονιά προκοπής τόσο για τους πολίτες, όσο για την Περιφέρεια και την Πατρίδα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μέλλον του τόπου μας λέγοντας: «Είναι γνωστό ότι η πατρίδα μας πέρασε δύσκολες στιγμές, στιγμές που ανησυχήσαμε πιο θα είναι το μέλλον. Η κατάσταση αυτή έχει βελτιωθεί σημαντικά αλλά βρισκόμαστε και πάλι σε μια καμπή δύσκολη. Θεωρώ όμως ότι ο σοφός Ελληνικός λαός γνωρίζει, κρίνει καλύτερα απ’ όλους, και αυτός είναι εκείνος που θα δείξει το δρόμο της αλήθειας, του ρεαλισμού και της ορθής πορείας της χώρας. Η αναπτυξιακή πολιτική στην Περιφέρειά μας επαναπροσδιορίζεται συνολικά έχοντας ως γνώμονα την αισιοδοξία, η οποία δεν είναι αβάσιμη, πηγάζει από τις δικές της δυνάμεις. Το ανθρώπινο δυναμικό, η σπουδαία αναπτυξιακά γεωγραφική μας θέση, η διακριτή οικονομική περιφερειακή μας πολιτική, η μετάβασή μας σε οικονομική αναδιάρθρωση σε όλους τους τομείς (αγροτοδιατροφικό, μεταποίησης τουρισμό κ.τ.λ.) είναι από τις παραμέτρους που συγκροτούν τον οδικό μας αναπτυξιακό χάρτη προς το μέλλον…».

Σχετικά Άρθρα