Κουζίνα Τελευταία Νέα

Το wine bar Enoteca στην οδό Δαγκλή… σας περιμένει. Ένας ιδιαίτερος χώρος στην Ξάνθη! (video- pics)

 enotecaa enotecaa (1)

Ανοιχτός για το κοινό είναι εδώ και λίγες μέρες ένας χώρος μοναδικός στο είδος του για την Ξάνθη. Πρόκειται για wine bar Enoteca, που δημιούργησε ο επιχειρηματίας του Le Cafe Δημήτρης Ασβεστάς, στον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή.

Πρόκειται για ένα κατάστημα με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης για ένα χώρο, προσανατολισμένο στο κρασί, το οποίο αποτελεί μια σύγχρονη τάση στη χώρα.

Το κρασί στο επίκεντρο- πρωτότυπες γευστικές απολαύσεις

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Ασβεστάς, η ιδέα είναι να προσφέρει στους Ξανθιώτες μια γκάμα από 100 διαφορετικά είδη κρασιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να συνοδεύονται από τις αντίστοιχες γευστικές απολαύσεις για μεσημέρι και βράδυ.

Στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα το κρασί, που οι υπεύθυνοι προτείνουν με βάση τη γεωγραφική του προέλευση και αφετηρία τις τοπικές ποικιλίες των Αρχαίων Αβδήρων ενώ στη συνέχεια καθοδηγούν τους πελάτες του καταστήματος για το συνδυασμό του κατάλληλου πιάτου από τη γκάμα των πολύ ιδιαίτερων πιάτων και ποικιλιών που έχει επιμεληθεί ο σεφ του καταστήματος.

Οι τιμές χαρακτηρίζονται από τον Δ. Ασβεστά, ιδιαίτερα έντιμες, καθώς το κρασί προσφέρεται σε αρκετά προσιτές τιμές ενώ τα πιάτα που το συνοδεύουν, αντιστοιχούν στην αξία τους.

Ιδιαίτερος και εντυπωσιακός χώρος

Ο χώρος, που βρίσκεται απέναντι από το γνωστό Le Cafe τονίζει τα πρωτότυπα αρχιτεκτονικά στοιχεία του παλιού καταστήματος, όπου έχουν αναδειχθεί το αρχικό τούβλο και άλλα στοιχεία ενώ στην επίπλωση ξεχωρίζει το μακρόστενο τραπέζι που διατρέχει όλο το κατάστημα στο κέντρο και μέχρι το μπαρ, δίνοντας μια πολύ σύγχρονη οπτική και μια διαφορετική πρόταση. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης, η διακόσμηση έχει προταθεί για αρχιτεκτονικό βραβείο.

Το όνομα και η προετοιμασία

Το όνομα του μαγαζιού Enoteca είναι λατινογενές και παραπέμπει στην ελληνική «Οινοθήκη», που χαρακτηρίζει το χώρο του νέου wine bar της πόλης. Η ατμόσφαιρα, πραγματικά εντυπωσιακή και ασυνήθιστη για την πόλη, περιμένει τους λάτρεις του κρασιού και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Ο χώρος, η διακόσμηση, η επιλογή των κρασιών, η προετοιμασία των πιάτων κράτησε πάρα πολλούς μήνες, ώστε στο ξεκίνημά του, ο νέος χώρος να προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατές συγκινήσεις σε ένα πολύ ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον.

Τηλ.: 2541 027027

https://www.facebook.com/enotecawinebarxanthi

Σχετικά Άρθρα