Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ανασκόπηση της δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης για το 2015

1975-2015     40 Χρόνια Προσφοράς – 40 Χρόνια «ΑΓΑΠΗΣ»

 sea agaph aimodotes

Αγαπητό μέλος, αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες μας, το διοικητικό συμβούλιο της «αγάπης» και η διοικούσα επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» εύχεται σε σας και στους δικούς σας ανθρώπους για το Νέο Έτος 2015,  Χρόνια Πολλά και με Καλή Υγεία. Ποιός θα το πίστευε σαράντα χρόνια πίσω, το έτος 1975, όταν οι ιδρυτές του συλλόγου μας με επικεφαλή τον επίτιμο Πρόεδρο Ελευθέριο Μαυρίδη δημιουργήσανε την ΑΓΑΠΗ της Ξάνθης, ότι το δημιούργημα και το κίνημα αυτό θα γιγαντωθεί και θα αγκαλιάσει και προστατεύσει με τα φτερά του γενεές συμπολιτών μας αλλά και πολλών πασχόντων από ολόκληρη τη χώρα. Πραγματικά ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή εκείνη όπου θυμίζουμε ότι υπήρχαν ιδιωτικές τράπεζες αίματος και ήταν επίσημη, νόμιμη και «ηθική» η αγοραπωλησία αίματος. Όποιος είχε χρήματα και περιουσία μπορούσε να σώσει τον εαυτό του ή τον άνθρωπό του. Όπου φτωχός όμως και η μοίρα του στις περισσότερες των περιπτώσεων. Όσοι γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις θεωρούμε τυχερούς τους εαυτούς μας που τα τελευταία έτη διαχειριζόμαστε και διοικούμε το σύλλογο της «αγάπης» .Οι συσσωρευμένες εμπειρίες μας και γνώσεις μας από ανθρώπινα δράματα, οι ευτυχείς καταλήξεις σε πολλές περιπτώσεις περιστατικών πασχόντων και ασθενών όπου περίσσεψαν τα χαμόγελα και η ανακούφιση, η μεγάλη ανταπόκριση των Ξανθιωτών στο κίνημα της «αγάπης» και ιδίως των νέων παιδιών, μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών, γεμίζουν όλα αυτά τα έτη με δύναμη την καρδιά μας, με ισχυρή θέληση και βούληση το μυαλό μας και αστείρευτες ψυχικές δυνάμεις την υπόστασή μας. Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας. Διότι περισσεύει το φιλότιμο, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός στο D.N.A. των  Ξανθιωτών. Εξάλλου, ανέκαθεν το ισχυρό χαρτί και η ευλογία αυτής της περιοχής δεν ήταν τόσο οι φυσικοί πόροι και η φυσική ομορφιά της αλλά οι άνθρωποί της!

Το 2014 αποτέλεσε μια ακόμη ιδιαίτερη χρονιά για την οικoγένεια της «αγάπης» . Τα μέλη της «αγάπης» σημείωσαν ένα ακόμη μεγάλο αν όχι τεράστιο επίτευγμα. Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά με έντονα τα σημάδια της οικονομικής κρίσης και τη μεγάλη ανεργία που μαστίζει συνολικά τον πληθυσμό, με τις ελλείψεις προσωπικού στις αιμοδοσίες, με την μείωση διαθέσιμων πόρων και την έλλειψη σε μερικές περιπτώσεις υλικών, αλλά και τους περίεργους σε πολλές περιπτώσεις χειρισμούς των «υπευθύνων» της αιμοδοσίας σε κεντρικό επίπεδο,    καταφέραμε να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθεροποιήσουμε την προσφορά των μελών μας. Ξεπεράσαμε και πάλι όλοι μαζί τον εαυτό μας και το φράγμα των 6.000 μονάδων μέσα σε ένα έτος. Καταφέραμε επίσης να ξεπερνάει το σύνολο του συλλόγου μας  σε μονάδες από ιδρύσεώς του (1975) τις 114.000 μονάδες! Συνεχίζουμε να  είμαστε καθημερινά περήφανοι για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας και ιδίως των νέων παιδιών στις εκκλήσεις μας να προσφέρουν το αίμα τους. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε καθημερινά αίμα, φιάλη με τη φιάλη, μέσα από έναν διαρκή εθελοντικό αγώνα.  Συνεχίζουμε τον αγώνα για τους υπολοίπους συμπολίτες μας που ακόμη δε λάβαν την απόφαση να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Ο σύλλογος και τα μέλη του, με νοοτροπία πρωταθλητή, κατέχουν για δωδέκατη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση στην Ελλάδα σε «προσφορά ζωής» σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, σημειώνοντας σε δέκα έτη αύξηση της τάξης πάνω από 240% (2.492 μονάδες το 2005, 2.761/2006, 3.408/2007, 4.051/2008, 4.682/2009, 4.845/2010, 5.092/2011, 5.307/2012 και 6.095/2013. Βοηθήσαμε και ανακουφίσαμε πάνω από 1.600 συμπολίτες μας και όχι μόνο αυτούς (στοιχεία που αφορούν το 2014) με εκατοντάδες μονάδες αίματος.

Τα επιτεύγματα αυτά μπορούν να συνεχιστούν και τα επόμενα έτη αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς και τα μέλη μας ούτε από τους ιδιώτες, φορείς, επιχειρήσεις και συλλόγους που μας στηρίζουν. Εξαρτιούνται και από τη στάση και δράση της Πολιτείας. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τον Ιό του Δυτικού Νείλου. Από τον Ιούλιο του 2012 είχαμε  αλλεπάλληλα κρούσματα  του ιού σε συντοπίτες μας αφού ο ιός ήρθε πλέον και εγκαταστάθηκε από ότι φαίνεται στην περιοχή μας. Μπορεί σε κεντρικό επίπεδο, το κράτος των Αθηνών να μη δίνει τη δέουσα προσοχή και τους αναγκαίους διαθέσιμους πόρους για την καταπολέμησή του αλλά θα πρέπει τουλάχιστον η Περιφερειακή μας αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τους Δήμους, να εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης, εξεύρεσης πόρων αλλά και έγκαιρης και έγκυρης αντιμετώπισής του. Καλούμε λοιπόν επισήμως και φέτος όπως πράξαμε και το προηγούμενο έτος, και μέσω της παρούσης επιστολής, τους αρμοδίους να προγραμματίσουν και να λάβουν τα διάφορα μέτρα για τη νέα χρονιά, που επιβάλλονται και προβλέπονται από τους αντίστοιχους κανονισμούς και οδηγίες σε Ελλάδα και Ευρωπαική Ένωση.

Για δωδέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Εορτή του Ξανθιώτη Εθελοντή Αιμοδότη υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, στην οποία τιμήθηκαν 89 αιμοδότες με 10 αιμοδοσίες και πάνω, με τα αργυρά (26) και χάλκινα (63) μετάλλια του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τιμήθηκαν επίσης με το ειδικό βραβείο τιμής του Συλλόγου πέντε (5) αιμοδότες για πάνω από 40 εθελοντικές αιμοδοσίες. Το ειδικό βραβείο του Δήμου Ξάνθης για πάνω από 50 εθελοντικές αιμοδοσίες το έλαβαν οι,  Κουτσούμπας Πασχάλης του Ιωάννη, Μαλάκης Χαράλαμπος του Ιωάννη, Μπολύμος Θωμάς του Γεωργίου, Ρουμπής Ηλίας του Μιχαήλ και Σαμαράς Κωνσταντίνος του Μιχαήλ. Φέτος βραβεύθηκαν και πάλι με ειδικό έπαινο και οι μικρότεροι εθελοντές αιμοδότες ηλικίας 17-18 ετών. Αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Ιντζέ Ονούρ του Φεράτ, Καρά Χαλήλ Σερκάν του Ραχμή, Κεχαγιά Κενάν του Αχμέτ, Μπατζάκ Γκιουνέι του Χασάν και Χατζημπεκήρ Εστρέφ του Τζεήτ τα νεότερα μέλη της οικογένειας της «αγάπης» για το 2013. Επίσης βραβεύτηκαν με ειδικό έπαινο τρεις (3) εθελοντές αιμοπεταλίων με τη μεγαλύτερη προσφορά οι, Δεληωρίδης Αθανάσιος του Στυλιανού, Δημαράς Αλέξανδρος του Δημοσθένη και Παπαδόπουλος Δημήτριος του Χρήστου. Τονίζουμε,  όπως κάθε φορά, ότι είναι ιδιαίτερη αυτή η προσφορά γιατί «αναγκάζονται» να μετακινούνται σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη για να προσφέρουν τα αιμοπετάλιά τους σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Συνάμα φέτος τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογό μας ο τέως Δήμαρχος Ξάνθης και συνοικοδεσπότης της εκδήλωσης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης στον οποίον αποδόθηκε ειδική πλακέτα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 12ης Μαρτίου 2014 και με την οποία ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του συλλόγου της «ΑΓΑΠΗΣ». Στις 8, 9 και 10 Μαίου 2015 θα έχουμε νέες βραβεύσεις και πιστεύουμε, με τη χάρη του θεού, να προσθέσουμε και νέα  επιτεύγματα. Εξάλλου θα υπάρξουν τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 έτη λειτουργίας και προσφοράς της «ΑΓΑΠΗΣ».

Τη φλόγα της «ΑΓΑΠΗΣ» στις Εορτές Παλιάς Πόλεως Ξάνθης 2014 στα πλαίσια της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχτηκαν φέτος μαζί με τον κόσμο και τους μικρούς μας φίλους και η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Μια παράσταση αφιερωμένη στους εθελοντές αιμοδότες από το Δήμο Ξάνθης, από ένα εξαιρετικά γνωστό και επιτυχηµένο καλλιτεχνικό ζευγάρι,που μας προσκάλεσε να τραγουδήσουµε µαζί, σε µια γοητευτική µουσική βραδιά όπου παρουσιάσανε τα πασίγνωστα τραγούδια τους στην πιο πρωτότυπη εκδοχή τους, έτσι όπως πρωτογράφτηκαν και πρωτοτραγουδήθηκαν από τους ίδιους. Ευχαριστούμε όπως κάθε χρόνο τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης που μας παρέχουν ότι διευκολύνσεις χρειαζόμαστε. Επίσης τους δεκάδες λαμπαδηδρόμους που συμμετέχουν κάθε χρονιά. Ευχαριστούμε τους χορηγούς της Π.Ο.Σ.Ε.Α. για τη διάθεση των t-shirts των λαμπαδηδρόμων μας. Τέλος τις ευχαριστίες μας στη διοίκηση, στους γονείς και στους αθλητές του Αθλητικού Ομίλου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» για τη δυναμική παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους.

Συνεχίζουν αρκετοί φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία κατά τη διάρκεια του έτους να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να φτιάξουν τμήμα αιμοδοσίας και να το ενσωματώνουν στην οικογένειά μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το 2014 διεύρυναν την παρέα μας  με αιμοδοσίες τα δημοτικά διαμερίσματα Κοτύλη, Μελίβοια, Φίλια και ο νεοσύστατος Αθλητικός Σύλλογος Xanthi Runners.

Η συνεχής έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης σαφώς και δυσχεραίνει τις προσπάθειες του προσωπικού αλλά και τις όποιες δικές  μας προσπάθειες προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την αιμοδοσία και να διευρύνουμε τα ωράρια προσαρμόζοντάς τα σε αυτά των εθελοντών. Είμαστε περήφανοι όμως και ικανοποιημένοι για την πολύχρονη και αγαστή συνεργασία που έχουμε με τα κορίτσια και τους γιατρούς της αιμοδοσίας. Τις ευχαριστίες μας σε όλους τους που «παλεύουν» κάτω από αντίξοες συνθήκες και οικονομική εξαθλίωση και προσπαθούν συνεπέστατα να πραγματοποιήσουν το έργο τους. Ελπίζουμε η διοίκηση του κ. Αθανασίου Πάσχου  να προσπαθήσει παραπάνω και στο θέμα της υποστελέχωσης του τμήματος αιμοδοσίας, γιατί είναι μεγάλη τιμή για τη μικρή μας πόλη και για το Νοσοκομείο μας να έχουμε τέτοιο αξιόλογο τμήμα που ξεχωρίζει από πολλά αντίστοιχα από ολόκληρη τη χώρα. Ευχαριστούμε όπως πάντα τους εθελοντές ιατρούς της «αγάπης» που συντελούν στο να πραγματοποιούνται οι εξωτερικές μας αιμοληψίες. Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Πετρίδη, τον Βασίλειο Παπαδόπουλο, την Μαρία Καραλευθέρη, τον Δημήτριο Αδαμίδη, τον Γεώργιο Στογιώργη, τον Κομνηνό Γκάμπρα, τον Μεχμέτ Μαντζάρ και τον Βασίλειο Αβραμίδη.

Συνεχίζουν οι συμπολίτες μας κάθε ηλικίας να δείχνουν μεγάλη ευαισθησία και προσέλευση στην κάθε παρουσία της ειδικής κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 80 εθελοντικές εξωτερικές εξορμήσεις ενώ η συνολική συνεισφορά των Ξανθιωτών αιμοδοτών για το αυτό έτος έφτασε στις 2.765 μονάδες. Προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο «Παίδων». Ανάμεσα στους αιμοδότες μας ξεχωρίζουν οι νεαροί Ξανθιώτες οι οποίοι «δωρίζουν»  το αίμα τους από τα 17 τους έτη, με μεγάλη προσφορά, διάθεση και απόλυτη ασφάλεια, Είναι σημαντικό που τα νέα παιδιά μαθαίνουν να αιμοδοτούν για πρώτη φορά μέσα στα σχολεία τους, εθελοντικά και χωρίς την πίεση κάποιου συγγενικού ή φιλικού τους περιστατικού. Πιστεύουμε μέσα από αυτή την προσφορά θα ανακαλύψουν και άλλα στοιχεία του εαυτού τους. Γενικά το έχουμε τονίσει και παλιότερα ότι όσοι ασχολούνται με τον ανθρώπινο πόνο και βοηθούν το συνάνθρωπό τους, γίνονται, και καλύτεροι άνθρωποι και πιο υπεύθυνοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες. Κάτι που το έχει ανάγκη τόσο μα τόσο πολύ  η τοπική μας κοινωνία αλλά και ολόκληρη η πατρίδα μας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ όπως και το Μειονοτικό Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης γιατί «έδωσαν»  εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα! Αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικό ότι συμμετείχαν και γονείς σε κάποια σχολεία οι οποίοι έδωσαν για πρώτη φορά αίμα μαζί με τα παιδιά τους ή συνόδευσαν τα παιδιά τους στην «πρώτη» τους φορά!

Για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» στην Ξάνθη, οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας. Το όλο εγχείρημα  φέτος είναι κάτω από την ηθική, ευγενική και οικονομική υποστήριξη με τον τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» που διευκολύνει τα κινητά συνεργεία αιμοδοσίας προκειμένου να έρχονται τακτικά στην Ξάνθη. Τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας όμως και πάλι στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία είναι συνδιοργανώτρια σε όλες τις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση.

Αναμένουμε και τον Μάρτιο του 2015 την κινητή μονάδα του Παίδων σε μια μεγάλη εθελοντική αιμοδοτική εξόρμηση από τις 18 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου η οποία δεν έχει ξαναδοκιμαστεί σε ολόκληρη τη χώρα και ίσως και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με συνεχή ανοδικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι νέοι γονείς της Ξάνθης να προσφέρουν τα βλαστοκύτταρα (ομφάλιο αίμα προερχόμενο από τον πλακούντα) στην Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» μέσω του συλλόγου μας, αφού προμηθεύονται από την έδρα μας το σχετικό κυτίο. Τα νέα ζευγάρια και οι νεαρές μητέρες στηρίζουν έμπρακτα τη νέα δράση του συλλόγου της «αγάπης» που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2013, αυτή της δωρεάς των βλαστοκυττάρων των παιδιών τους στη δημόσια τράπεζα φύλαξης, ως κοινό απόκτημα όλων των πολιτών προκειμένου μελλοντικά να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ήδη για το έτος 2014 οι νέες μητέρες της Ξάνθης έχουν δωρίσει πάνω από 155 δείγματα μέσω των τοκετών τους. Ευχαριστούμε το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ ΑΕ που μεταφέρει δωρεάν προς τη Θεσσαλονίκη όλα τα μοσχεύματα τιμώντας έτσι με την πράξη αυτή τις μητέρες της Ξάνθης για την προσφορά τους και βοηθώντας το σύλλογό μας στο έργο του.

Για τρίτο έτος οι φίλοι μας, οι συμπολίτες μας, οι επιχειρήσεις, οι σύλλογοι και οι φορείς της Ξάνθης διέθεσαν  έστω και ένα ευρώ προκειμένου να συμμετάσχουν στο Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης που αποτελεί πρωτοβουλία του συλλόγου της «αγάπης»  και πραγματοποιείται κάθε έτος από τον μήνα Μάιο έως τον Οκτώβριο. Από τα έσοδά του επωφελούνται κοινωνικοί φορείς της περιοχής μας που έχουν επιδείξει εδώ και πολλά έτη σημαντική ανθρωπιστική προσφορά στον τόπο μας και όχι μόνο.Το 2014 συμμετείχαν οι επτά κάτωθι φορείς : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», Γηροκομείο Ξάνθης « Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Παράρτημα Ξάνθης, Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο Ξάνθης, Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης, Σύλλογος, Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί», Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης. Η λαχειοφόρος του 2014 με οκτώ συνολικά δώρα και αξία λαχνού το 1,00€ είχε αρκετή επιτυχία αφού πουλήθηκαν συνολικά 43.927 λαχνοί. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι σημαντικό που με την σχεδόν παντελή απουσία του κοινωνικού κράτους, οι φορείς μας, στηρίζονται και συνεχίζουν τις δράσεις και τη λειτουργία τους από την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των συμπολιτών.

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Συνηθίζεται εδώ και έτη το δεύτερο μέρος της παρούσας  επιστολής  να  αποτελείται από ενημερωτικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε μέλος και φίλος μας :

Η αιμοδοσία του Νοσοκομείου συνεχίζει να λειτουργεί τουλάχιστον για την ώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:00μμ. Το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί καθημερινά προς εξυπηρέτηση των μελών και οποιουδήποτε ζητήσει τη βοήθειά μας, το πρωί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00μμ και το απόγευμα Δευτέρα έως Παρασκευή 17:00-21:30μμ. Πέρα από την εθελοντική εργασία δύο υπάλληλοι δουλεύουν καθημερινά για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μελών μας. Επικοινωνήστε αν δε μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο 2541022256 και μέσω email στο [email protected].

Η ηλεκτρονική σελίδα μας για κάθε πληροφορία που αφορά το σύλλογό μας, την αιμοδοσία, ιατρικά αλλά και διάφορα ποικίλης ύλης θέματα είναι στο www.sagapi.gr .Θα βρείτε κάθε φορά άμεσες πληροφορίες αφού γίνεται καθημερινή ενημέρωση. Η σελίδα μας στο facebook  είναι  η http://www.facebook.com/groups/30262411013/ ή πληκτρολογήστε Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθη “Η Αγάπη”.

Η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου μας είναι γεγονός από το μήνα Ιούλιο. Με την ονομασία “VAMPS” από τη λέξη «vampires» συμμετέχει από φέτος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα των Πολιτιστικών & Κοινωνικών Συλλόγων της Ξάνθης. Τα όποια έσοδα από το φιλανθρωπικό αυτό τουρνουά στο οποίο συμμετέχουν 14 ομάδες θα διατεθούν για την περίοδο 2014-2015 για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης. Σας περιμένουμε όλους να ενισχύσετε με την παρουσία και τον οβολό σας την πρωτοβουλία των συλλόγων της πόλης. Πρωτίστως όμως σας καλούμε να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε και να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά το άθλημα που αγαπάει μεγάλη μερίδα του λαού μας και έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας.

Το δίκτυο εθελοντών αιμοπεταλιοδοτών έχει προσφέρει στα πέντε χρόνια λειτουργίας του εκατοντάδες αιμοπεταλιοδοτήσεις σε αγνώστους συνανθρώπους μας. Όπως έχουμε επισημάνει δύο είναι οι συνεργασίες μας, μία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως και μια με το Νοσοκομείο  Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Σας καλούμε να ενημερωθείτε για τη διαδικασία της αιμοπεταλιοαφαίρεσης και να συμμετάσχετε στο δίκτυο ζωής. Συντονιστής έχει οριστεί από το Δ.Σ. ο Λεωνίδας Ασλανίδης (κιν.6973537197) μέλος μας και εθελοντής Σαμαρείτης του Ε.Ε.Σ.

Τονίζουμε κάθε φορά ότι ο σύλλογός μας είναι από τους λίγους και βάσει του καταστατικού του που δεν έχει συνδρομές από τα μέλη του και αυτό γιατί «υποχρέωση» των μελών είναι να «προσφέρουν» μόνο το αίμα τους. Συνάμα όμως επιτελούμε και ένα μεγάλο και συνεχώς διευρυνόμενο κοινωνικό έργο που χρειάζεται συνεχή υποστήριξη για να διατηρηθεί. Ευτυχώς έχουμε οικονομικές ενισχύσεις από τους συμπολίτες μας, από φορείς και συλλόγους της Ξάνθης. Πολλές από αυτές γίνονται εις μνήμη προσφιλών προσώπων όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια της επιστολής αυτής στην κατηγορία  των Χορηγών, Δωρητών και Υποστηρικτών της «ΑΓΑΠΗΣ»για το 2014.

Οι πιο πολλοί από σας πλέον λαμβάνετε συχνά επείγουσες εκκλήσεις με γραπτά μηνύματα (SMS) στα κινητά σας τηλέφωνα. Έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και βοηθούν στην άμεση κινητοποίηση λόγω αναγκών και εξαίρετων περιπτώσεων κάτι το οποίο έγινε πολλές φορές στο προηγούμενο έτος. Σας παρακαλούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και γρηγορότερα  να ανταποκρίνεστε σε αυτό το «κάλεσμα ζωής.

Η δημιουργία  της επιτροπής γυναικών του συλλόγου με την ονομασία «Γυναίκες της Αγάπης» είναι γεγονός από τον Φεβρουάριο του 2013. Έχουν αναλάβει και διευρύνουν το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου δίνοντας προστασία και προσφέροντας συμπαράσταση σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Όπως θα ενημερωθείτε και από το συνημμένο έντυπο με κάποιες ενδεικτικές δράσεις ήδη προσφέρουν αρκετά στην τοπική μας κοινωνία. Εμείς από την πλευρά μας ως διοικητικό συμβούλιο της «αγάπης» καλούμε τις γυναίκες της Ξάνθης, κάθε ηλικίας, είτε είναι μέλη μας είτε όχι -εννοώντας αιμοδότριες-, όσες θέλουν, έχουν ελεύθερο χρόνο και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να πυκνώσουν τις τάξεις αυτής της επιτροπής.

Αγαπητοί μας, περάσανε ήδη τρία έτη από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου και εκπροσώπων στην Ομοσπονδία. Στις 30 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα δεξιώσεων του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» και το Σάββατο ψηφοφορία για τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και τους εκπροσώπους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)   για την περίοδο 2015-2018 στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Στέγης Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Μπένης». Θα υπάρχει σχετική ενημέρωση μέσω ανακοινώσεων στον τοπικό τύπο, με αφίσες σε δημόσιους χώρους, μέσω email σε όσους διαθέτουν και μέσω γραπτών μηνυμάτων sms στα κινητά σας τηλέφωνα. Ως απερχόμενη διοίκηση σας καλούμε να συμμετάσχετε τόσο με υποψηφιότητες όσο και με την παρουσία σας στην ψηφοφορία. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανανέωση προκειμένου να συνεχιστούν με τους ίδιους απαιτητικούς ρυθμούς οι δράσεις και ενέργειες του συλλόγου μας και για τα επόμενα έτη.

 

1975-2015 40 Χρόνια Προσφοράς  40 Χρόνια «ΑΓΑΠΗΣ»

 

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης

Ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Σχετικά Άρθρα