Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ορισμός brand name για την Ξαθιώτικη Καριόκα

arsenioy

Αγαπητοί συνάδελφοι. Λίγες μέρες πριν αποχωριστούμε το 2014, είμαστε σήμερα εδώ για διάφορα θέματα. Μεταξύ αυτών ο ορισμός της καριόκας ως brand name της πόλης αγοράς της Ξάνθης. Η καριόκα, έγινε γνωστή στη γαστρονομία το 1930, απο τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαπαρασκευά.

Μεταπολεμικά, τόσο απο τον θεμελιωτή και τους επίγονους, όσο και άλλους παραγωγούς έμελλε να γίνει γνωστή στην πατρίδα μας και πολύ μακριά. Μεταξύ της πόλης μας και της καριόκας η αμφίδρομη σχέση, έγινε θρύλος.

Παράγεται λίγο – πολύ απο όλους τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες στην Ξάνθη.

Ο καθένας έχει κάποιο δικό του τρόπο παραγωγικής διαδικασίας. Η καριόκα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη δόξα της πόλης αγοράς της Ξάνθης μετά τον καπνό, φρονώ.

Ακόμα. Θέλω να πιστεύω πως θα πρέπει και απο τον κατ εξοχήν θεσμοθετημένο φορέα των παραγωγικών τάξεων, το Επιμελητήριο, να περιβληθεί το κύρος που της πρέπει οπουδήποτε, οποτεδήποτε εμφανίζεται. Σε εκθέσεις εντός η εκτός χώρας κ. α.

Τεχνικά χαρακτηριστικά που διέπουν κάτι ανάλογο, δεν τα γνωρίζω. Θα τα βρούμε μαζί. Ρωτόντας πας στην Πόλη. Θα ρωτήσουμε τους συναδέλφους των Σερρών, οι οποίοι προηγήθηκαν, σε κάτι παρόμοιο.

Γνωρίζω πάραυτα όπως κι εσείς πως η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει.

Είμαι σε θέση να σας μεταφέρω ακόμα, πως η οικονομική μονάδα την οποία τη δεδομένη στιγμή εκπροσωπώ, συμβάλλει στην παραγωγική διαδικασία με δική της πρώτη ύλη, το καρύδι.

Κάτι που διευκολύνει ίσως την υποβολή φακέλου, αν χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, με όχημα την καριόκα, ορισμό της πόλης αγοράς της Ξάνθης ως πόλης της καριόκας ( carioca ‘ s  town ) συνειρμικά, έχουμε την δυνατότητα με την κατάλληλη προετοιμασία να κάνουμε παγκόσμια γνωστή την πόλη το έτος 2016, όταν θα διεξαχθούν οι ολυμπιακοί αγώνες στη Βραζιλία, την cariokas country.

Το καριόκας κοινό. Εμείς town, εκείνοι country.

Είναι θέμα επικοινωνιακής στρατηγικής.

Συμβαίνει να είμαστε όχι μόνο παραγωγικές τάξεις, αλλά και απόγονοι του πανούργου Οδυσσέα.

Εξ άλλου η τόσο πλούσια γλώσσα μας, με τη δύναμη της έκφρασης, μπορεί τα πάντα, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, δεν χάθηκε πάραυτα το παιχνίδι.

Χάσαμε το μουσείο καπνού. Λειτουργεί στην Καβάλα.

Έχουμε κλειστό το μουσείο Μάνου Χατζηδάκη.

Για να μη δούμε και την καριόκα σφετερισμένη, οι επιβουλείς πολλοί.

Επιβραβεύουμε την οικογένεια και την επιχείρηση ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ για την πρωτοπορία, την συμβολή στη διάδοση του ονόματος της πόλης στο Πανεπιστήμιο, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών – έτσι νομίζω αρμόζει – και βάζουμε στόχο το Ρίο.

Απο έμψυχο υλικό έχουμε. Το καλύτερο όλων των εποχών.

Τομ Χανκς, Ρίτα Ουίλσον, Αλεξάνδρα Λαζαρίδου, αδελφές Μαγγείρα, αδελφές Βουγιουκλή, Βασίλης Τοροσίδης, Γρηγόρης Βαλτινός, Σάββας Παραστατίδης, όποιος χρειαστεί.

Καλή επιτυχία

Ευχαριστώ θερμότατα

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα