Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

1139 Ξανθιώτες έδωσαν το αίμα τους το τελευταίο 15θήμερο

aimodosia

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας και το Β΄ 15νθήμερο Εθελοντικών Αιμοδοσιών 2014 του συλλόγου της «αγάπης». Σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές όλων των Λυκείων της περιοχής μας (Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ όπως και το Μειονοτικό Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης γιατί «έδωσαν»  εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα! Αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικό ότι συμμετείχαν και γονείς σε κάποια σχολεία οι οποίοι έδωσαν για πρώτη φορά αίμα μαζί με τα παιδιά τους ή συνόδευσαν τα παιδιά τους στην «πρώτη» τους φορά.

Το έχουμε τονίσει και άλλη φορά ότι για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που σε λίγο καιρό θα συμπληρώσουμε τα 40 έτη «προσφοράς» (1975-2015) αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» στην Ξάνθη, οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας  ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 29 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε τρεις της Καβάλας από τις 1 Νοεμβρίου έως και τις 15 Νοεμβρίου 2014.

Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

Τις ευχαριστίες μας στον διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ. Τηλέμαχο Αρναούτογλου για την παραγωγή του ραδιοφωνικού μηνύματος (σποτ) των αιμοδοσιών.

Τις ευχαριστίες μας στο Γηροκομείο Ξάνθης για την φροντίδα εστίασης του προσωπικού της αιμοδοσίας. Όλοι βοηθάνε με τον τρόπο τους στο έργο μας.

Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους  στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουν δυναμικότερο παρών.

Τις ευχαριστίες μας στην «αερομεταφερόμενη ταξιαρχία» των εθελοντριών γυναικών του Κενταύρου που και πάλι μετεφέρθηκαν με λεωφορείο από το χωριό τους στην κεντρική αιμοδοσία της Ξάνθης μέσα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης δίνοντας το παράδειγμα ότι όποιος θέλει να προσφέρει βρίσκει τρόπο, βρίσκει χρόνο, βρίσκει και τόπο…

Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στη μεγάλη κεντρική αιμοδοσία της πόλης.

Τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κ. Σάββα Μελισσόπουλο που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, ενθάρρυνε και υποστήριξε το όλο εγχείρημα των οργανωμένων εθελοντικών αιμοδοσιών στα σχολεία της Ξάνθης.

Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

Τις ευχαριστίες μας στους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης για τη συνδρομή τους στις αιμοδοσίες των Λυκείων.

Τις ευχαριστίες μας στην ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ για τη διάθεση 675 τεμαχίων σοκολατούχων ροφημάτων (ΡΟΔΟΠΑΚΙ) στους νεαρούς αιμοδότες μας.

Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ και στα αδέλφια Αντώνη και Μπενή (Βενέδικτο) για τις όποιες διευκολύνσεις μας προσφέρουν.

Τέλος τις ευχαριστίες μας στο δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που μας διέθεσε την κεντρική σάλα υποδοχής του νέου Δημαρχείου προκειμένου να πραγματοποιήσουμε και καθιερώσουμε εθελοντική αιμοδοσία. Όταν ο ίδιος ο πρώτος δημότης της πόλης «προσφέρει» και το αίμα του μαζί με τους συμπολίτες  του, διαφαίνεται ότι πνέει και άλλος άνεμος αισιοδοξίας και προσφοράς. Μακάρι τις επόμενες φορές να ακολουθήσουν και οι πολλοί και νέοι δημοτικοί τόσο σε ηλικία όσο και θητεία δημοτικοί μας σύμβουλοι. Άλλωστε ο δήμαρχός μας όπως και  ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου –ο οποίος επέλεξε να «προσφέρει» το αίμα του σε οικισμό του Δήμου του- είναι χρόνια εθελοντές αιμοδότες και επίσης βραβευθέντες με τα ειδικά μετάλλια του Υπουργείου Υγείας για τη δράση τους αυτή και κάλλιστα μπορούν και πρέπει κάποιοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 1.100 συμπολίτες για το σύλλογο της Ξάνθης και ακόμη 39 για το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοκκινοχώματος Καβάλας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 1.100 εθελοντών οι  795 ήταν άντρες και οι 305 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 548 -ποσοστό 49,81% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 163 -ποσοστό 14,82% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 284 -ποσοστό 25,82% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 105 -ποσοστό 9,55% επί συνόλου

Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 413 νέα μέλη (ποσοστό 37,55% επί συνόλου).

Το όλο εγχείρημα  είναι κάτω από την ηθική, ευγενική και οικονομική υποστήριξη με τον τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης».

         Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες μαζικές εθελοντικές και ομαδικές αιμοδοσίες για τα μέσα του Ιανουαρίου όπου από τις 14 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015  θα πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες κυρίως στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης (Εχίνος, Θέρμες, Δημάριο, Κένταυρος, Πάχνη, Γλαύκη, Ωραίο αλλά και Κιμμέρια, Κύρνος, Πηγάδια και Φίλια)

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                 Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Σχετικά Άρθρα