Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πέντε πιτσιρικάδες είχαν ρημάξει σπίτια και επιχειρήσεις στην Ξάνθη

dikasthria

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 12 κλοπές από καταστήματα, επιχειρήσεις, αποθήκες και υπόγεια πολυκατοικιών, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 6 έως 10-11-2014, στην πόλη της Ξάνθης. Συνελήφθησαν στις 10-11-2014, το πρωί, στην Ξάνθη, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 15, 12, 11, 10 και 8 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τους δράστες, διότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, από το υπόγειο πολυκατοικίας, ένα ποδήλατο. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πέντε ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 10-11-2014, στην Ξάνθη, διέρρηξαν εννέα καταστήματα- επιχειρήσεις, ενώ προέβησαν σε τρεις (3) κλοπές από υπόγεια και αποθήκη πολυκατοικιών.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων- κλοπών, αφαίρεσαν συνολικά:

το χρηματικό ποσό των 722 ευρώ

2 ποδήλατα

3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

4 ηλεκτρικές συσκευές

2 κινητά τηλέφωνα

1 φακό

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 κινητά τηλέφωνα, ο φακός, 1 ηλεκτρική συσκευή, μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 ηλεκτρική συσκευή, 1 ρολόι, 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου, 1 φακός, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, καθώς επίσης και τέσσερα (4) διαρρηκτικά εργαλεία.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα