ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Ανασκόπηση πεπραγμένων και προγραμματισμός δράσεων για το 15 από τους Στρατηγούς της Ξάνθης

EAAS (8) EAAS EAAS (1) EAAS (3) EAAS (4) EAAS (5) EAAS (6) EAAS (7)

Πραγματοποιήθηκε, την 5η Νοε.2014, στις εγκαταστάσεις της ΛΑΦ Ξάνθης, η ετήσια γενική συγκέντρωση του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, που είχε ως σκοπό την ενημέρωση των μελών του, όπως και των Τοπικών Φορέων, για τα πεπραγμένα του παρελθόντος έτους και την έγκριση του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων για το 2015.

Από τις Τοπικές Αρχές, παρευρέθησαν ο Αντγος κ. Χρίστος Χαλκίδης, Δκτής του Δ’ Σ Στρατού, ο Υδκτής του Δ’Σ.Στρατού, Υπτγος κ. Ιωσήφ Μαυράκης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Γεώργιος Παπασταματίου, ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κκ. Παντελεήμονος ( σσ: απουσίαζε στην Αθήνα), εκπρόσωπος του Διευθυντή της ΑΔ Ξάνθης, οι Πρόεδροι ή και μέλη των ΔΣ Συλλόγων, Εβριτών, Κυπρίων, Ποντίων, Τριτέκνων, Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Ν. Ξάνθης, όπως και ο Πρόεδρος και μέλη τις Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης, με τους οποίους το Παράρτημα συνεργάζεται στενά, αφού έχουν τους ίδιους ή συναφείς Εθνικούς και Κοινωνικούς σκοπούς με την ΕΑΑΣ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 61 μέλη όλων των βαθμών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, μεταξύ αυτών ο Επίτιμος Δκτής Δ’ΣΣ, Αντγος ε.α.Αικατερίνης Δημήτριος και ο Επίτιμος Υδκτής Δ’ ΣΣ , Αντγος ε.α Νικόλαος Φωτιάδης, ενώ από τα γειτονικά Παραρτήματα ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ν.ΕΒΡΟΥ, Ταξχος ε.α Βασίλειος Τραγάρης που ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση.

Από την ΕΑΑΣ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος Υπτγος.ε.α. Ευάγγελος Δανιάς, ο οποίος στη συνέχεια προσέφερε το Αναμνηστικό Μετάλιο ” 75 Χρόνια ΕΑΑΣ”, στο Στρατηγό Διοικητή του Δ’ Σ. Στρατού, όπως και το επέδωσε στο μέλος μας Τχη ε.α. Χαράλαμπο Ταταρίδη για το ήθος του και την αδιάκοπη εθελοντική του προσφορά, στη δημιουργία και υποστήριξη της ιστοσελίδας του Παραρτήματος.

Χαιρετισμό και σύντομη τοποθέτηση απεύθυνε ο Δκτής του Δ. Σ. Στρατού, Άντγος ε.α. Χρίστος Χαλκίδης, όπως και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Επακολούθησε η κύρια ενημέρωση του Παραρτήματος με τα ‘’Πεπραγμένα’’ του παρελθόντος έτους και την ανάπτυξη του επομένου Προγράμματος :«Εθελοντική Συμμετοχή και Κοινωνική Προσφορά του Παραρτήματος, 2014/2015». Συγκεκριμένα στο Α’ ΜΕΡΟΣ, που αφορά δραστηριότητες που έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση, από τα μέλη μας, αλλά και το σημαντικότερο κυρίως από την Τοπική Κοινωνία, αναφέρθηκαν περιληπτικά, τα παρακάτω :

1. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΙ και Ανάδοχοι σε Ι.Ν. ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΑΥΓΟ: Υποβλήθηκε στις 2 Οκτ.’14, ο Φάκελος για έγκριση στην  ΛΑ’ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων / Άβδηρα Ξάνθης, η οποία για την συμπλήρωση φακέλου της υπόθεσης, ζήτησε στις 20 Οκτ.’14, από την ΔΤΥ / Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Ξάνθης, την απάντηση για συγκεκριμένα τεχνικά θέματα της αρμοδιότητάς της, προκειμένου το θέμα να σταλεί στον τελικό αποδέκτη: ” Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.

3.ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ&ΗΜΕΡΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ

Τονίστηκε, ότι όλοι οι Έλληνες, αλλά ιδιαίτερα εμείς εδώ στη ΘΡΑΚΗ, που οι σύγχρονες απειλές είναι στη γειτονιά μας, έχουμε την Ιερή Υποχρέωση και οφείλουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ παρόντες, στις Εθνικές Επετείους, όπως επίσης να μην επιτρέψουμε να ατονήσει καμία από της ‘’Ημέρες Μνήμης’’ και τα Μνημόσυνα, για τα θύματα Γενοκτονιών και όσων ‘’έπεσαν υπέρ Πατρίδος’’ (Μακεδονικός Αγώνας, Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού, Θυμάτων Μικρασιατικής Καταστροφής, Μάχης Οχυρών ,Κυπριακού Αγώνα, Θυμάτων ΑΤΤΙΛΑ 1974, κ.α.).

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι τα προαναφερθέντα, αφορούν αγώνες, που χύθηκαν ποτάμια πατριωτικού αίματος, για να ελευθερωθούν, από ‘’Αλύτρωτες Πατρίδες’’ που ήταν, για να καταλήξουν στη συνέχεια, από τα τραγικά μας λάθη (Ηγεσιών και Λαού), να αποκαλούνται σήμερα δυστυχώς, ‘’αλησμόνητες πατρίδες’’, από τις οποίες μάλιστα κατάγεται η πλειοψηφία των σημερινών κατοίκων της ΘΡΑΚΗΣ.

3. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Ζούμε σε μια περιοχή της Πατρίδας μας όπου, εδώ και πολλά χρόνια, τότε οι προγονοί μας και σήμερα εμείς, συμβιώνουμε (σε καθεστώς ισονομίας-ισοπολιτείας), ήσυχα και ειρηνικά με τους συμπατριώτες μας Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας, ενώ η γειτονική Χώρα αδιάλειπτα (& χωρίς προσχήματα πλέον) ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την στοχεύει και επιδιώκει να τη χαλιναγωγήσει, για δικό της όφελος με κάθε τρόπο, ακόμα και με τις ‘’φαινομενικά αθώες’’ δραστηριότητες που διοργανώνει, που κατά την δική μας άποψη μόνο τυχαίες δεν είναι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα που μας επιβεβαιώνουν, είναι :

α. Οι συχνές, πομπώδεις, πολυάριθμες ‘’ιδιωτικές’’ αφίξεις-περιοδείες π.χ., από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Τούρκους Υπουργούς, Βουλευτές, Πολιτικούς εκφραστές Φανατικών Κομμάτων (‘’γκρίζοι λύκοι’’), Νομαρχών, Δημάρχων, κλπ, που φθάνουν σε κάθε εσχατιά της Θράκης όπου διαβιούν οι φιλήσυχοι συμπατριώτες μας της Μουσουλμανικής μειονότητας, στοχεύοντας στον επηρεασμό τους.

β. Εκλεγμένοι Έλληνες Υπήκοοι (*), που έδωσαν Όρκο Πίστης στο Σύνταγμα και την Πατρίδα μας, τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσιάζονται αδιαλείπτως ως ’’παραστάτες’’ ή ‘’ουρές’’, στον Γενικό Πρόξενο του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής (όπως και σε άλλους επισκέπτες-αξιωματούχους της ίδιας ξένης χώρας), αλλά και στους παράνομους-‘’εκλεγμένους’’-Ψευδομουφτήδες, που ανοιχτά πλέον, αντιμάχονται τα συμφέροντα της κοινής μας Πατρίδας.

γ. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, ‘’Κατά του Στρατού κατοχής του Ισραήλ’’ στην Παλαιστίνη‘’, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Ξάνθης, στις 25 Ιουλ.’14, υποκινούμενη μάλιστα από τους Ψευδομουφτήδες, με την ‘’απαραίτητη’’ παρουσία όλων των εκλεγμένων Ελλήνων Μουσουλμάνων Βουλευτών, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο(*) !!!!.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ/ΕΡΩΤΗΣΗ

Δηλώνουμε ότι είμαστε όλοι μας εναντίον κάθε Στρατού Κατοχής και συμμεριζόμαστε απόλυτα τον Παλαιστινιακό Λαό. Γιατί άραγε οι κύριοι Βουλευτές και άλλοι παρόντες Πολιτευτές, δεν έκαναν το ίδιο 5 ημέρες ενωρίτερα, στην επέτειο της εισβολής, την 20η Ιουλ.1974, του Τουρκικού Στρατού και της έκτοτε παράνομης κατοχής του 40% της Κύπρου;

Συμπερασματικά, ύστερα από τα προαναφερθέντα, θεωρούμε ότι εφόσον ο κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ και ειδικότερα ο κάτοικος της Θράκης ενστερνιστεί τους προβληματισμούς, θα έχει την πηγαία- έντονη επιθυμία ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ να είναι συνειδητά ΠΑΡΟΝΤΕΣ, στις Εθνικές γιορτές και Ημέρες Μνήμης Γενοκτονιών και ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ , ΑΠΟ ΕΔΩ τη ΘΡΑΚΗ το ΔΙΑΡΚΕΣ ΜΗΝΥΜΑ, της Εθνικής μας σύμπνοιας και ομοψυχίας, σ’ αυτούς τους λίγους ‘’εντόπιους’’ που επιβουλεύονται και κατηγορούν διαρκώς στο Εσωτερικό και στο Εξωτερικό την κοινή μας Πατρίδα, αλλά κυρίως στη γειτονική Χώρα, που διαχρονικά καιροσκοπεί και εποφθαλμιά, για το επόμενο εθνικό μας λάθος.

Η ρευστότητα στη γειτονική περιοχή, οι διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, όπως και οι σημειούμενες την παρούσα περίοδο δυναμικές προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο (αμφισβήτηση και η παράνομη είσοδος Πολεμικών Σκαφών στην ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ), σε συνδυασμό με τη δυσμενή Οικονομική συγκυρία, που διέρχεται η Χώρα και τα άδικα μέτρα που εφαρμόζονται και ‘’ματώνουν’’ όλους τους Κάτοικους της, με καμιά δύναμη δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε για τα Εθνικά Θέματα, από σεβασμό στην Ιστορία μας και τους ηρωικούς μας Προγόνους. Απαιτείται ΑΦΥΠΝΙΣΗ και διαρκής ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ από όλους.

Προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες και ειδικότερα στους Θρακιώτες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, να καθιερώσουμε ΕΤΗΣΙΩΣ, μέχρι να αποχωρήσουν τα Τουρκικά Στρατεύματα από την ΚΥΠΡΟ, τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις- πορείες διαμαρτυρίας με το μοναδικό σύνθημα ‘’Έξω οι Τούρκοι από την ΚΥΠΡΟ’’, κατά των Δυνάμεων Κατοχής του 40 % της Χώρας, στις παρακάτω θλιβερές- οδυνηρές επετείους:

15 Νοε.2014 :Για την Ανακήρυξη του ‘’ Ψευδοκράτους’’ ( 31 χρόνια )

20 Ιουλ.2015: ‘’ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ’’.( 41 χρόνια ).

Οι παρόντες, τόσο από τα μέλη μας, όσο τους Συλλόγους- Ενώσεις, συμφώνησαν ομόφωνα να συντάξουν ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ ΕΚΚΛΗΣΗ, για την ενημέρωση των Αρχών και του Λαού της Τοπικής Κοινωνίας, σχετικά με τη διενέργεια ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, στις 15 Νοε.’14 (ΣΑΒΒΑΤΟ) από 12:00-13:00, στην ΞΑΝΘΗ, από την Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ( σημείο συνάντησης ) μέχρι την Κεντρική Πλατεία. (σσ :όπου θα να αναγνωστεί το ΨΗΦΙΣΜΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, κατά της ΤΟΥΡΚΙΑΣ, που ενωρίτερα θα έχει επιδοθεί στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, από τις Ενώσεις Κυπρίων Φοιτητών Δ.Π. Θράκης και Συλλόγων Κυπρίων Ν. ΞΑΝΘΗΣ και ΡΟΔΟΠΗΣ).

Στο Β’ Μέρος, που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο θέματα για τους αποστράτους, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ενημερώσεις, από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ, με τις τελευταίες πληροφορίες, αναφορικά με τις προοπτικές στα Οικονομικά των αποστράτων και τις εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα.

Σχετικά Άρθρα