Επιχειρηματικότητα Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των Ρουμάνικων ΜΜΕ για την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη

 pamth roymania (5) pamth roymania pamth roymania (1) pamth roymania (2) pamth roymania (3) pamth roymania (4)

Η Περιφέρεια, στα πλαίσια της συμμετοχής της στην  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΤΤR  στο Βουκουρέστι  από 13 έως 16 Νοεμ-βρίου 2014, διοργάνωσε συνέντευξη  τύπου για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ρουμανίας και ταξιδιωτικούς πράκτορες, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο NOVOTEL και στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης   ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός ο πρέσβης της Ελλαδας στη Ρουμανία κ. Γρηγόριος Βασσιλοκωνσταντάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.  Μιχάλης Αμοιρίδης.

Το κεντρικό σύνθημα της ΠΑΜ-Θ ήταν: «τόσο κοντά σας …το Αιγαίο Πέλαγος»,  ( «So near to you … the Aegean Blue») με στοχευμένο σημείο της συμμετοχής  την απεικόνιση επί χάρτου της θέσης της μικρής απόστασης της Περιφέρειας από  τη Ρουμανία και το Βουκουρέστι.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη συνέντευξη τύπου, στην οποία  παρευρέθηκαν περί τους 50 δημοσιογράφους των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ρουμανίας,  στάθηκε στη συνειδητή επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης και στον στόχο της έλευσης Ρουμάνων στη περιοχή,  τόνισε «η ΠΑΜ-Θ με 300 χιλ. ακτογραμμών και υπέροχων παραλίων ενώ είναι η κοντινότερη αλλά και η φυσική έξοδος των Ρουμάνων στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο καθώς επίσης και στα δύο πανέμορφα νησιά μας, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη» και έκανε αναφορές στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τα θρησκευτικά μνημεία.

Σχετικά με την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «ήταν πρωτοφανές το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την περιοχή μας γεγονός που από μόνο του καθιστά την παρουσία μας επιτυχή. Προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή την περιοχή,  γνωστό τον τόπο μας στους Ρουμάνους επισκέπτες οι οποίοι εμφανώς εκδηλώνουν τα φιλικά τους αισθήματα, συνεχίζουμε με καθαρούς στόχους όπου πηγαίνουμε έχουμε και το ανάλογο μήνυμα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και θα πετύχουμε σύντομα ν’ αναβαθμίσουμε την περιοχή μας τουριστικά και ουσιαστικά».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προβλήθηκε σε εικόνες μια σύντομη παρουσίαση της περιφέρειας ξεκινώντας από τις εντυπωσιακές παραλίες τους εξαιρετικούς χώρους φιλοξενίας, την τοπική γαστρονομία, τη φιλοξενία και τη διασκέδαση.

Ολοκληρώνοντας ο Περιφερειάρχης εξήγησε ότι μέχρι σήμερα η πρόσβαση των Ρουμάνων στην περιφέρεια ήταν πολύ δύσκολη διότι έως πρόσφατα ήταν κλειστό χωρίς οδικές συνδέσεις το σύνορο Ελλάδας Βουλγαρίας , ενώ σήμερα με τις διανοίξεις   των νέων διασυνοριακών σταθμών και ιδία του Νυμφαίας-Μακάζα , η διαδρομή από το Βουκουρέστι μέχρι την Εγνατία Οδό είναι μόλις έξι ώρες.

Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι έθεσαν ευθέως το ερώτημα: «γιατί από κάποιους διασυνοριακούς σταθμούς δεν διέρχονται λεωφορεία;» στο οποίο ο περιφερειάρχης  απάντησε ότι είναι ένα θέμα που επιβάλλεται έως το επόμενο καλοκαίρι να λυθεί  από την κυβέρνηση .

Ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης παρουσίασε τις τουριστικές επιλογές της Μακεδονίας και Θράκης, δηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον του Υπουργείου να στηρίξει τον τουρισμό στην περιοχή  και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και συνεργάτης σε κάθε προσπάθεια της περιφέρειας προς αυτό το σκοπό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αμοιρίδης κατά τη συνέντευξη τύπου επεσήμανε τους κοινωνικούς και άλλους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, τόνισε ότι η ποιότητα των παρεχόμενων  προϊόντων και υπηρεσιών είναι υψηλής ποιότητας και τους κάλεσε να γνωρίσουν τα νησιά και τις παραλίες της περιοχής αλλά και να εξερευνήσουν την ενδοχώρα με τα φυσικά και πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σχετικά Άρθρα