Αγροτικά Τελευταία Νέα

Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι της Θράκης έκαναν διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια ΑΜΘ

boskos probata

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 18/11/2014

Τα μεγάλα προβλήματα στις πληρωμές όλων των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, οι οποίες έχουν σχέση με βοσκότοπους (Ενιαία ενίσχυση 2014, Εξισωτική αποζημίωση 2013), μας αναγκάζουν για μια φορά ακόμα να διαμαρτυρηθούμε.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας που από τον Αύγουστο είχαμε δημοσιοποιήσει, μετά τη χωρίς λογική μείωση των επιλέξιμων για ενισχύσεις εκτάσεων βοσκοτόπων, όπως και μετά την πρόταση του ΥΠ.Α.Α.Τ και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε για την εφαρμογή μίας τεχνικής λύσης κατανομής των ενισχύσεων, δίκαιης και αναλογικής, για τα ποσά που ο κάθε κτηνοτρόφος δικαιούται, με βάση τη δήλωση ΟΣΔΕ 2014.

Πληρωμές για την Εξισωτική αποζημίωση του 2013 που οι κτηνοτρόφοι ή δεν πληρώνονται ή παίρνουν ελάχιστα χρήματα σε σχέση με τα ποσά ένταξής τους.

Προκαταβολή 50% της Ενιαίας ενίσχυσης 2014 με πολλές μειώσεις, μικρές και μεγάλες και με κτηνοτρόφους που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ.

Μπροστά μας η Νέα ΚΑΠ που σχεδιάστηκε κι αποφασίστηκε χωρίς καμία διαβούλευση, με τους φορείς των κτηνοτρόφων, για τους κτηνοτρόφους και με την εφαρμογή της οποίας από 1/1/2015, ιδιαίτερα όσοι έχουν προβλήματα με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους για το 2014, θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις καταστροφικές συνέπειες των ζωονόσων (Ευλογιάς και Καταρροϊκού πυρετού) στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και στην οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων, των οποίων οι εκμεταλλεύσεις επλήγησαν (κανένα εισόδημα λόγω σφαγής, έγκλειστα ζώα, μείωση του ζωικού κεφαλαίου, προβλήματα με την παραγωγικότητα των ζώων) δημιουργούν συναισθήματα απογοήτευσης και απόγνωσης.

Δεν έχουμε πια καμία εμπιστοσύνη σε κανένα στέλεχος του ΥΠ.Α.Α.Τ και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Είναι όλοι τους αναξιόπιστοι και ανεπαρκείς για να χειριστούν τόσο σοβαρά θέματα, από τα οποία εξαρτάται η παραγωγικότητα της κτηνοτροφίας στην πατρίδα μας και η επιβίωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Δε θα ζητήσουμε την παραίτηση κανενός από τους υπεύθυνους που χειρίστηκαν όλα τα παραπάνω θέματα, γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν, τους υπενθυμίζουμε όμως ότι ‘το ψέμα έχει κοντά ποδάρια΄ όπως λέει ο λαός μας κι ότι εμείς δεν ξεχνάμε.

loading...

Σχετικά Άρθρα