Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Κλέβουν πόσιμο νερό και ποτίζουν τα χωράφια τους στον Δήμο Τοπείρου!!! Εξηγήσεις ζητά ο Δαλάτσης από τον Μίχογλου

toeb kloph neroy toeb kloph neroy (1) toeb kloph neroy (2) toeb kloph neroy (3) toeb kloph neroy (4) Τον «κλέφτη» δημότη στον Τόπειρο, ο οποίος αντλεί παράνομα νερό από την αρδευτική διώρυγα του δικτύου του Δήμου και ποτίζει τα χωράφια του, ζητά με έγγραφη αναφορά του από το Δήμο Τοπείρου και τον Θωμά Μίχογλου ο πρώην Αντιδήμαρχος Τοπείρου Κώστας Δαλάτσης.

Η καταγγελία του, που κοινοποιείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Οικονομική Επιθεώρηση ΑΜΘ και την ΠΕ Ξάνθης, συνοδεύεται από το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό και αποδεικνύει ότι κάποιος έχει κατασκευάσει, παράνομα, ένα κρυφό αγωγό που υποκλέπτει νερό από την αρδευτική διώρυγα του ΤΟΕΒ Κρεμαστής- Θαλασσιάς και μεταφέρει νερό στην στραγγιστική τάφρο, ώστε να ποτίσει χωράφια του, που βρίσκονται 2,5 χιλιόμετρα μακριά ενώ το νερό μεταφέρεται στο υπόγειο αρδευτικό δίκτυο πολλών χιλιομέτρων με 4 ηλεκτρικά μοτέρ!

Αναζητείται η ταυτότητα του δράστη (ή καλύτερα η ταυτοποίησή του μιας και τον ξέρουν λίγο πολύ οι εμπλεκόμενοι), που μαρτυρείται από πολλούς παράγοντες.

Στην καταγγελία του ο κ. Δαλάτσης κάνει λόγο για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης περιουσίας αλλά και για κλοπή νερού. Σύμφωνα με την νομοθεσία απαγορεύεται η χρήση νερού σε αγροτεμάχια που απέχουν πάνω από 500 μέτρα από την στραγγιστική τάφρο.

Ο επιτήδειος που προχώρησε ανενόχλητος σε αυτή την ενέργεια απαλλάσσεται και από την καταβολή των τελών άρδευσης αφού τα αγροτεμάχια εμφανίζονται εκτός του αρδευτικού δικτύου. Κατόπιν τούτων ο κύριος Δαλάτσης ζητεί σαφείς απαντήσεις για το ποιος κάνει χρήση των ηλεκτρομοτέρ και φυσικά ποιες ιδιοκτησίες ωφελούνται. Όπως σημειώνει τις απαντήσεις οφείλουν να δώσουν τόσο η δημοτική αρχή του κ. Μίχογλου όσο και οι υπεύθυνοι του ΤΟΕΒ Κρεμαστής Θαλασσιάς.

Σχετικά Άρθρα