Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Ξάνθης για την καταδίκη του Ψευδοκράτους (pics & video)

kyprioi poreia kyprioi (1) kyprioi (4) kyprioi (5) kyprioi (6) kyprioi (8)

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις μία δεκάδες Κύριοι και φοιτητές της πόλης μας συγκεντρωθήκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την κεντρική μας πλατεία με σκοπό την καταδίκη του ψευδοκράτους. Μάλιστα στην συνέχεια εκδόθηκε και το παρακάτω ψήφισμα από την Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Ξάνθης.

Ψήφισμα Καταδίκης του Ψευδοκράτους

15/11/2014

Η 15η Νοεμβρίου αποτελεί για όλους εμάς, αλλά και για όλο τον ελεύθερο κόσμο, ημέρα διαμαρτυρίας και καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Στις 15 Νοεμβρίου 1983, η Τουρκία, μέσω του Ραούφ Ντεκτάς, παραβιάζει τις συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου, τις συνθήκες εγκαθίδρυσης, που η ίδια υπέγραψε, εγγυώμενη την ασφάλεια και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβιάζοντας και αγνοώντας όλες τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, προχώρησε μονομερώς στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Μια παράνομη ενέργεια, μια ενέργεια διαμελισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια ενέργεια που είναι η συνέχεια της εισβολής της και της παράνομης κατοχής του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτελεί ακόμη σαφέστατα μια απόπειρα της Τουρκίας να νομιμοποιήσει, όλα τα εγκλήματα που η ίδια διέπραξε εις βάρος του νησιού μας με την εισβολή της στις 20 Ιουλίου 1974, και όλων των εγκλημάτων της, ήτοι: τις εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων και αιχμαλώτων πολέμου, τη λεηλασία και καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς και γενικά όλα τα γεγονότα του 1974.

Η Τουρκία έχει αγνοήσει πλήρως δεκαετίες ολόκληρες 40 χρόνια τώρα την σωρεία αποφάσεων και ψηφισμάτων του  Συμβουλίου Ασφαλείας, που ζητούν την άμεση αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας, συνήλθε άμεσα, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και με το ψήφισμα 550,   καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κι αφού θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη,  ζητά την ανάκλησή της. Καλώντας ταυτόχρονα όλα τα κράτη μέλη του οργανισμού, να μην αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Η Τουρκία παρ’ όλα αυτά τα ψηφίσματα, εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται ούτε με αυτά, ούτε με τους διεθνείς κανονισμούς και συνεχίζει μέχρι σήμερα την παράνομη κατοχή μέρους του νησιού μας.

Η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών & Φίλων Ξάνθης και ο Σύλλογος Κύπριων Νομού Ξάνθης με το παρόν ψήφισμα, ζητούν τα αυτονόητα για κάθε ελεύθερο πολίτη αυτού του πλανήτη:

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Ζητούμε μια ελεύθερη και ενωμένη πατρίδα, χωρίς ξένους στρατούς που είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ελεύθερου πολίτη, κάθε ανθρώπου.

Ζητούμε ακόμη την άμεση καταδίκη της Τουρκίας, από τους διεθνείς οργανισμούς και όλα τα κράτη,  για όλες τις παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών στην Κύπρο καθώς και το να την αναγκάσουν να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πατρίδα μας, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητούμε την άμεση εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Ζητούμε την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, το δικαίωμα μας να ζούμε, να διακινούμαστε ως ελεύθεροι πολίτες σε όλη την επικράτεια της χώρας μας. Έχουμε ακόμη το ελάχιστο δικαίωμα που έχει κάθε ελεύθερος πολίτης, να γνωρίσουμε τους τόπους όπου έζησαν και μεγάλωσαν οι γονείς και οι παππούδες μας, να γνωρίσουμε από κοντά την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Δηλώνουμε ακόμη ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μια λύση, όχι όμως οποιαδήποτε λύση, μια λύση που θα είναι δίκαιη, δημοκρατική, αξιοπρεπής και θα περιέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την διαρκή ειρήνη στο τόπο μας, χωρίς εγγυήσεις με δικαιώματα επεμβάσεων τρίτων χωρών,  αλλά και όλα τα δικαιώματα όλων των Πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βάση την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και τις διεθνείς συνθήκες, γι όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας.

Ζητούμε ακόμη την άρση της παρανομίας που κάνει αυτή την στιγμή η Τουρκία στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ με άμεση και άνευ όρων αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros και των πολεμικών πλοίων.

Ζητούμε κι αγωνιζόμαστε : Για μια Κύπρο Ενωμένη και Ελεύθερη

 

Για την Κ.Ε.Φ.Φ                                Για το Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης

 

Η Πρόεδρος                                                       Η Πρόεδρος

Ιακωβίνα Χριστοφόρου                                      Ελένη Χατζηγεωργίου

Σχετικά Άρθρα