Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Εμπόλεμη κατάσταση στον Δήμο Τοπείρου. Δεν θέλουν τα σκουπίδια. Δεν παραχωρούν τον ΧΥΤΑ

Με πρόταση της αντιπολίτευσης το θέμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

egrafo1A

egrafo1B

Πραγματικά εμπόλεμη κατάσταση αρχίζει να ζει ο Δήμος Τοπείρου σχετικά με τα μεγάλο θέμα που άνοιξε πριν λίγες μέρες και αφορά την παραχώρηση του ΧΥΤΑ στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάθης ΣΔΑΝΞ για επτά χρόνια. Ο ΣΔΑΝΞ έστειλε δύο διαφορετικά έγραφα τόσο στον Δήμαρχο Θωμά Μίχογλου όσο και στους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους με τις οποίες ουσιαστικά Απειλεί το Δημοτικό Συμβούλιο με έκπτωση ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΩΣΕΙ και δεν παραχωρήσει τον ΧΥΤΑ. Σήμερα εμείς αποκαλύπτουμε και τα δυο έγραφα του ΣΔΑΝΞ το πρώτο με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1089 και ημερομηνία έκδοσης 30 Οκτωβρίου 2014 το οποίο το υπογράφει ο αντιπρόεδρος Τάσος Θεοδωρίδης και το δεύτερο με αριθμό πρωτοκόλλου 1094 και ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2014 το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ και δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Όπως προκύπτει από το πρώτο έγγραφο ο κ. Μίχογλου δεν διαφώνησε στην παραχώρηση του ΧΥΤΑ αλλά η διαφωνία του ήταν μόνο ως προς τον χρόνο παραχώρησης δηλαδή ήθελε να τον δώσει μόνο για ένα έτος και ως προς τα αντισταθμιστικά οφέλη ζήτησε 300.000 ευρώ για αυτόν τον ένα χρόνο.

Πρέπει εδώ να πούμε ότι το θέμα αυτό τέθηκε από την αντιπολίτευση προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου με έγγραφο της Μαρίας Καραλευθέρη η οποία ζήτησε ΕΚΤΑΚΤΟ συμβούλιο το οποίο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα τα σκουπίδια. Μάλιστα στο περιθώριο του συμβουλίου το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε μια πρώτη κουβέντα με τον Δήμαρχο να λέει ότι δέχεται πιέσεις από την Αθήνα αλλά και την Ξάνθη, ότι τον έπιασε ο Τσέπελης απεσταλμένος του Μπάμπη Δημαρχόπουλου για να τον πείσει να υπογράψει, ότι τον πήρε τηλέφωνο ο γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου και του «έταξε» και τέλος ότι τον ζήτησε και ο ίδιος ο υπουργός να κατεβεί στην Αθήνα μέσα στο Σαββατκύριακο. Τόνισε πάντως ο κ. Μίχογλου ότι δεν κάνει πίσω και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την τύχη του ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά της η κα Καραλευθέρη είπε ότι μαζί δώσανε τον αγώνα κατά του ΦΥΣΙΣ και αυτόν τον αγώνα τον πλήρωσαν πολιτικά μένοντας χρόνια στην αντιπολίτευση. Η παράταξή της είναι κάθετα αντίθετη με τον σχεδιασμό της έλευσης σκουπιδιών από την Δράμα τον Δήμο Νέστου ή τον Έβρο και επιφυλάχθηκε για την θέση της στην ειδική συνεδρίαση που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Μίχογλου (από την ευρύτερη περιοχή του Βανιάνου) ήταν κάθετοι στην παραχώρηση λέγοντας όχι στην παραχώρηση και απείλησαν με δυναμική αντίδραση και καταψήφιση της εισήγησης αν αυτή είναι θετική.

Η κατάσταση στον ΧΥΤΑ του Τοπείρου είναι απαράδεκτη και έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται οι πολίτες και οι δημοτικοί σύμβουλοι και να μην πιστεύουν τους αρμόδιους ότι η λειτουργία του θα συνεχιστεί χωρίς περιβαλλοντικά προβλήματα. Περιμένουμε βέβαια να δούμε και τι πιέσεις θα ασκηθούν και τι απόφαση θα πάρει η τοπική κοινωνία για τον ΧΥΤΑ. Γεγονός είναι ότι ο ΣΔΑΝΞ έχει χειριστεί μέχρι σήμερα «άγαρμπα» το θέμα και μαζί με το υπουργείο αλλά και την Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχουν προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μας. (Επικοινωνιακά ο Θωμάς θα έχει το πάνω χέρι… εκτός και αν και αυτός υποκύψει στις πιέσεις… θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη!).

1 2 3 4 5

 

Σχετικά Άρθρα