Οικονομία Τελευταία Νέα

Μέτωπο κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών στην Ξάνθη

plhsthriasmoi

Προσυπογράφω και προωθώ πρόσκληση όσων συναδέλφων και άλλων συμπολιτών μας είχαν την πρωτοβουλία να καλέσουν για να συσταθεί και στην Ξάνθη Μέτωπο κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών.

Η δημιουργία Μετώπου για την αντιμετώπιση της άδικης και ανήθικης επίθεσης κατά της περιουσίας των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο, τράπεζες κλπ, εξαιτίας της εφαρμογής των αντισυνταγματικών μνημονιακών αποφάσεων της συγκυβέρνησης, είναι καθόλα νόμιμη και μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματική. Τούτο προκύπτει από την εμπειρία της λειτουργίας του Μετώπου σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας που αποδεικνύονται αρκετά πιο πρωτοπόρες και πιο μαχητικές.

Οι κατασχέσεις καταθέσεων, χωρίς μάλιστα καμία ενημέρωση από τις τράπεζες, και οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών είναι εφικτό και αναγκαίο να σταματήσουν άμεσα. Υπολογίζεται ότι τα γεράκια, τσακάλια και άλλα αρπακτικά της ελεύθερης αγοράς, όπου είναι πλέον ολοφάνερο ότι εντάσσουν τον εαυτό τους και οι πολιτικές ελίτ του δικομματισμού, σκοπεύουν να κατασχέσουν πάνω από 200.000 ακίνητα, από τα οποία περισσότερα από 150.000 αποτελούν πρώτες κατοικίες. Να μετατρέψουν στην καλύτερη περίπτωση τους ιδιοκτήτες τους σε ενοικιαστές των ίδιων των σπιτιών τους!

Αποτελεί ειλημμένη απόφαση της τρόικας να μειωθεί δραστικά το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του μεσογειακού Νότου (τους κάθεται ως αγκάθι στο μάτι).

Ενώ το σύνταγμά μας αναφέρει «H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.», άλλες είναι οι βουλές των εξουσιαστών της χώρας και του λαού μας, όπως προδηλώνουν οι αποφάσεις τους για κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και των υπηρεσιών που προσέφεραν στους εργαζόμενους εξαρτημένης εργασίας. Αφενός μεν επιδιώκουν να οδηγήσουν όλο και περισσότερους πολίτες στην ανεργία και στην ανέχεια, δημιουργώντας στρατιές φθηνού εργατικού δυναμικού για τις “αναπτυξιακές “επιδιώξεις των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων και αφετέρου να παραδώσουν σε τιμή πώλησης κάτω του 70% μεγάλο τμήμα των οφειλών της ακίνητης περιουσίας και των “κόκκινων δανείων” των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας σε διάφορα κερδοσκοπικά funds των διεθνών τοκογλύφων.

Περισσότερα στην αυριανή συνάντηση στην καφετέρια του ξενοδοχείου “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” (μεταξύ Πλατείας Ελευθερίας και Κεντρικής Πλατείας). Κάθε ενδιαφερόμενος να είναι εκεί. Καλή επιτυχία.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ.

 

Αντώνης Κοσμιδης

Μέλος του ΔΣ Επιμελητηρίου Ξάνθης.

Γ. Γραμματέας ΣΕΙΚΕΠΑΕ ΑΜ-Θ & Λέσβου.

Μέλος του ΔΣ ΠΟΣΙΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών ΠΣ).

Μέλος του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου του ΡΙΣΚΕΒΕ,

(Ριζοσπαστικό Συνδικαλιστικό Κίνημα ΕΒΕ)

που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Υ.Γ.: Το παραπάνω email προωθείται σε 500 περίπου παραλήπτες του τόπου μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Επαγγελματοβιοτέχνες και Εμπόρους.

Σχετικά Άρθρα