Επιστολές Τελευταία Νέα

Στέλιος Αρσενίου: ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ Τσιριμπόμ! Τσιριμπόμ! Τσιριμπόμ!

arsenioy stelios

Τσιριμπόμ!  Τσιριμπόμ!  Τσιριμπόμ! Βαράτε βιολιτζήδες! Να καούν τα κάρβουνα! Σφυρίζουν τα βαπόρια! Κορνάρουν οι νταλίκες! Μέσα απο αψίδες νερού περνάνε τα αεροπλάνα! Η Δέσπω κάνει πόλεμο, με νύφες και μ΄ εγγόνια. Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δημουλά τον πύργο. Γιώργαινα ρίξε τ΄άρματα, δεν είν΄ εδώ το Σούλι……

Την ώρα που η Περιφέρεια περιφέρει ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους απο την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, γύρω απο την…περιφέρειά της δείχνοντας τα κάλλη μας, για να μας έρχονται τουρίστες με το τσουβάλι, ο Δήμος της Ξάνθης, ο Δήμος μας, στην κεντρική πλατεία του οποίου τα έργα δεν τελειώνουν ποτέ, τα κατάφερε.

Πήρε δέκα με τόνο, έντεκα με περισπωμένη, δώδεκα με ενα ημίτονο και δυο συνιμήτονα. Αχ, Γιώργο Παπαδόπουλε, καθηγητή μας των μαθηματικών και της άλγεβρας, τι έχεις να δεις ακόμα. Στέλνει εμένα στη ΝΑΣΑ για τεχνογνωσία. Για να έχουμε όχι απλά τουρίστες με το τσουβάλι, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Συνοστισμό στο FACE – BOOK.

Φεύγω μέσα στην επόμενη εβδομάδα για το ακρωτήριο CANAVERAL όπου κοσμοναύτες θα με εκπαιδεύσουν στο βάψιμο υποδημάτων πάνω στο παραδοσιακό κασελάκι ( λούστρος ) και στο ψήσιμο καστάνων σε παραδοσιακή φουφού (καστανάς).

Σαν λούστρος θα κάνω μεταπτυχιακό ενώ σαν καστανάς διδακτωρικό. Με πόνο ψυχής αποχωρίζομαι τις μαρέγκες, αλλά για το καλό της πόλης…ας πάει και το… παλιάμπελο. Με τον τίτλο του διδάκτωρα, μετά το πέρας των σπουδών, θα με προσλάβουν με πεντάμηνη πρόσληψη ως λούστρο παραδοσιακό. Αργότερα, καστανά με βάουτσερ για τρίμηνο.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κεραμοσκεπή, κάτω απο το πλατάνι της αχανούς πλατείας μας, της οποίας τα έργα δεν τελειώνουν ποτέ, όταν ξηλωθούν οι καταρράκτες του Νιαγάρα – άντε του συντριβανίου – θα πιάσω δουλειά.

Με παραδοσιακή φορεσιά θα είμαι εκεί πότε μπροστά στη φουφού ως καστανάς και πότε μπροστά στο κασελάκι ως λούστρος, να εξυπητερώ τους επισκέπτες της πόλης.

Με φόντο στο βάθος το ψηλό μας το ρολόϊ, οι τουρίστες θα φωτογραφίζονται για να αναρτήσουν τις φωτογραφίες στο face – book.

Έ, ρε γλέντια στην κεντρική μας την πλατεία, τα έργα της οποίας δεν τελειώνουν ποτέ. Έ, ρε μόστρες στο face – book.

Ο πελεκάνος της Μυκόνου, ο καστανάς της Ξάνθης, ο λούστρος του γερο- πλάτανου, της Ξάνθης.

Ήταν και ένας που θα έστιβε ρόδια, αλλά ας τον αφήσουμε εκείνο. Να μη ρίξουμε έξω τον προϋπολογισμό του Δήμου μας. Όταν δεν έχει τουρίστες με το τσουβάλι, θα γυαλίζω τον πλάτανο. ΣΤΙΛΠΝΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, η υπογραφή στα αυτόγραφα.

Αν δε, μετά τον ΕΝΦΙΑ, μας ξεφουρνίσουν και κανένα… ακόμα συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, κρυφά απο το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, θα γυαλίζω και τα λεοφωρεία. Ό, τι μου δώσουν. Τα Χριστούγεννα, θα λέω τα κάλαντα. Τότε, σίγουρα η GOOGLE θα κάνει έδρα την Ξάνθη. Περισσότερα, όταν επιστρέψω απο το ακρωτήριο CANAVERAL. Εξ άλλου, η αποστολή είναι μυστική.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα