Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

Δορυφόροι παρακολουθούν άγνωστες φυλές του Αμαζονίου

DORIFOROI

Ήταν μόλις το περασμένο καλοκαίρι όταν ανθρωπολόγοι στη Βραζιλία ανακοίνωσαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με μια άγνωστη ως τότε φυλή του Αμαζονίου. Οι ιθαγενείς, όμως, κινδύνεψαν από ασθένειες του έξω κόσμου -οι δορυφορικές εικόνες θα ήταν ασφαλέστερος τρόπος για τη μελέτη αυτών των απομονωμένων φυλών.

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν τώρα ότι παρακολούθησαν δημογραφικές αλλαγές σε απομονωμένες φυλές της ζούγκλας αναλύοντας δεδομένα της DigitalGlobe, μιας εταιρείας δορυφορικών υπηρεσιών γνωστής από τους χάρτες του Google Earth.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην ανοιχτή βρετανική επιθεώρηση Royal Society Open Science, πληροφορίες για τη θέση και τον πληθυσμό πέντε απομονωμένων χωριών στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού αντλήθηκαν σε πρώτη φάση από την κυβέρνηση της Βραζιλίας και άλλες πηγές.

Όπως εξηγεί ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science, η ερευνητική ομάδα εξέτασε στη συνέχεια εικόνες των δορυφόρων WorldView και GeoEye, με ανάλυση 50 εκατοστών ανά εικονοστοιχείο (pixel) οι οποίες είχαν ληφθεί τα έτη 2006, 2012 και 2013.

Σχετικά Άρθρα