Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εξαγγελίες το 2014 για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στην Περιφέρειά μας με τρόπους και τακτικές της δεκαετίας του 1960!!!

karalidis_fotis_kali_2_0

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εξαγγελία του Υφ. κ. Δερμεντζόπουλου  σε εκδήλωση του ΕΒΕ – Έβρου, για την ίδρυση «Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Ε.ΚΕ.Α.Μ-ΘΡΑ) –Καραθεοδωρή» – τύποις ο τίτλος – στην ουσία Θράκης μόνο, μιας και τα τέσσερα προβλεπόμενα ινστιτούτα χωροθετούνται σε πόλεις των τριών νομών της Περιφέρειάς μας.

Μια εξαγγελία που «θυμίζει» άλλες εποχές και μάλιστα «διχάζει» τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Μια εξαγγελία που αγνοεί επιδεικτικά τους δυο νομούς της περιφέρειάς μας Καβάλα και Δράμα, τη στιγμή που εκεί λειτουργεί και δραστηριοποιείται ένα από τα καλύτερα ΤΕΙ της χώρας και μπορεί να στηρίξει τη λειτουργία παρόμοιων κέντρων.

Η «σθεναρή» κατά δήλωσή του «αντίδραση» του κ. Περιφερειάρχη στην εν λόγω «εξαγγελία» για να περιληφθούν δηλ. η Καβάλα και η Δράμα, διαψεύδεται από την εν γένει παρουσία του στην εκδήλωση και το φωτογραφικό ρεπορτάζ που την κάλυψε!!!

Εμείς ζητούμε την επανεξέταση του θέματος και την ορθολογικά τεκμηριωμένη κατανομή των ερευνητικών ινστιτούτων σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ (εφόσον δημιουργηθούν)…….. και λέμε όχι σε εξαγγελίες προεκλογικές που μας οδηγούν σε τακτικές άλλων εποχών!!!

Από το Γραφείο Τύπου Της Κοινωνικής Συμμαχίας

Επικεφαλής Φώτης Καραλίδης

Σχετικά Άρθρα