Κοινωνία Τελευταία Νέα

Από επιμόρφωση θα περάσουν τις επόμενες ημέρες οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι της Ξάνθης

epimorfosh ypalhlon

40 προγράμματα την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε 28 πόλεις της χώρας για την επιμόρφωση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, το ΕΚΔΔΑ συμμετέχει στην υποστήριξη της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η υποστήριξη, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης, συνίσταται στην επιμόρφωση, σε πρώτη φάση, των στελεχών των 13 δήμων, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ από τις 20 Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2014, τουλάχιστον 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε συνολικά 363 προγράμματα που θα υλοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Κοζάνη, Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ρόδο και Ηράκλειο. Επιμορφωτικά προγράμματα σχεδιάζονται και πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και στις εξής πόλεις: Ορεστιάδα, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Καστοριά, Κατερίνη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Λήμνο και Χανιά.

Τα προγράμματα, διάρκειας, κατά μέσο όρο, πέντε ημερών, είναι όλα πιστοποιημένα και συμβαδίζουν με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών. Προέκυψαν δε μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και υποβολή αντίστοιχων σχεδίων εκπαίδευσης με τη συνεργασία υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου.

Σχετικά Άρθρα