Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Έ όχι και Μαυρογιαλούρος ο Τσιτιρίδης Βασίλης μου… όχι και Μαυρογιαλούρος…

  mayrogialoyros tsitiridhs

Εκτός νερών ο Βασίλης Τσολακίδης μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή που αφορά ζητήματα του Δήμου Αβδήρων. Σας την παρουσιάζουμε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

«Με ανακοίνωση του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αβδήρων κ. Γ.Τσιτιρίδης αναφέρεται στην ένταξη του έργου αποχέτευσης οικισμών Αβδήρων, Βελόνης, Μυρωδάτου. Η λειτουργία του μας θυμίζει «λογική Μαυρογιαλούρου», μόνο που άλλαξε «το κατόπιν ενεργειών του Βουλευτή» στο «κατόπιν ενεργειών του Περιφερειάρχη».

Εύγε το ΝΕΟ ΗΘΟΣ στην αυτοδιοίκηση, επανήλθε! Εμείς θα θέλαμε, ευκαιρίας δοθείσης να ευχαριστήσουμε δημοσίως τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους επιβλέποντες μηχανικούς και ειδικά τον επικεφαλής του γραφείου προγραμματισμού του Δήμου Αβδήρων που ωρίμασαν και ολοκλήρωσαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα τη μελέτη ενός έργου που είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Υ.ΠΕ.ΚΑ λίγο πριν δημιουργηθεί ο Καλλικρατικός Δήμος Αβδήρων.

Το ΥΠΕΚΑ έκρινε το έργο απαραίτητο, διότι η περιοχή είναι στις συνθήκες NATURA και RAMSAR, και επειδή ήδη υπήρχε κατασκευασμένο στον οικισμό των Αβδήρων εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης, ενέταξε στο πρόγραμμά του ολόκληρη τη χρηματοδότηση, και της μελέτης και της κατασκευής.

Αφού χρηματοδοτήθηκε το κόστος της μελέτης από το ΕΣΠΑ, καθώς οι ημερομηνίες ήταν πιεστικές και κινδύνευαν να χαθούν τα χρήματα, αποφασίστηκε η απένταξη των δράσεων κατασκευής που είχαν απομείνει ώστε να συμπεριληφθούν ως έργο γέφυρα στην νέα προγραμματική περίοδο (ΣΕΣ), κάτι που έγινε τώρα.

Προτρέπουμε τη νέα διοίκηση του δήμου Αβδήρων να αφήσει τα ανούσια ευχαριστήρια και να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου. Το κυριότερο όμως είναι, το συντομότερο δυνατό να ολοκληρώσει τις μελέτες αποχέτευσης για την έδρα του Δήμου στη Γενισέα, για τον οικισμό του Σελέρου καθώς και για τους οικισμούς Νέου, Παλιού Ζυγού και Φελώνης, που είναι σε εξέλιξη και με τη βοήθεια του περιφερειάρχη να ενταχθούν τα παραπάνω έργα στην προγραμματική περίοδο που ξεκινάει οσονούπω. Διαφορετικά θα μιλάμε πάλι για χαμένες ευκαιρίες στην υλοποίηση έργων υποδομής στο δήμο μας.

Για το Συνδυασμό ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ Β.Τσολακίδης».

 

(σ.ε.) Νομίζω ότι ο πρώην δήμαρχος αδικεί τον εαυτό του με την επιστολή αυτή. Πρώτον γιατί δεν του ταιριάζει αυτό το ύφος ειδικά απέναντι σε έναν νέο δήμαρχο που αναλαμβάνει πρώτη φορά να υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και δεύτερον γιατί αν μπορούσε ο ίδιος να το περάσει το έργο, όταν ήταν Δήμαρχος και να το εντάξει με τις «γνωριμίες» του και τις πιέσεις του γιατί δεν το έκανε τόσα χρόνια;

loading...

Σχετικά Άρθρα