Επιστολές Τελευταία Νέα

Δεν φτάνουν μόνο οι υποσχέσεις πρέπει να λυθούν και τα προβλήματα του νοσοκομείου

nosokoma

Η ένωση ιατρών Νοσοκομείου και κέντρων υγείας Ξάνθης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Ξάνθης. «Επιτέλους οι διοικούντες τη Δημόσια Υγεία (δια στόματος αναπληρωτή υπουργού κ.Γρηγοράκου) αναγνώρισαν ότι η Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.  έχει απόλυτο δίκιο, όταν εδώ και 4 χρόνια επισημαίνει ότι το νοσοκομείο μας είναι αδύνατο να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς επαρκές ιατρικό προσωπικό. Επιτέλους οι υπουργοί παραδέχτηκαν, αυτό που τόσο καιρό φωνάζουμε (και για το οποίο έχουμε δεχτεί στο παρελθόν αλλεπάλληλες διώξεις), ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο και το ΠΕΔΥ με μπαλώματα του τύπου των προσωρινών αποσπάσεων από τη μια υπηρεσία στην άλλη ή επικουρικών γιατρών.  «Μόνη λύση είναι η άμεση προκήρυξη 10 θέσεων επιμελητών ΕΣΥ» είπε ο υπουργός, συμφωνώντας μαζί μας.  Παραδέχτηκε επίσης ότι οι αποσπάσεις 2 γιατρών από το νοσοκομείο Ξάνθης, είναι αδικαιολόγητες και ουσιαστικά παράνομες (κάτι που η ΕΙΝΟΚΥΞ επαναλαμβάνει εδώ και καιρό) και ότι θα ανακληθούν άμεσα.

Δυστυχώς δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να πείθει ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν (δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι στο σχέδιο προυπολογισμού του 2015) και θα φτάσουν μέχρι τον διορισμό τους στο νοσοκομείο. Άλλωστε οι επιτυχόντες του 2010 περίμεναν μέχρι προχθές για να διοριστούν, με αποτέλεσμα το 80% όταν κλήθηκε να αναλάβει υπηρεσία είχε ήδη μεταναστεύσει ή στραφεί στον ιδιωτικό τομέα. Όσο τα περί επιστροφής των αποσπασμένων το ακούμε εδώ και 20 χρόνια από κάθε αρμόδιο που επισκέπτεται τις δομές υγείας του νομού, αλλά ακόμα την περιμένουμε.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΤΕ ΤΙΣ 10 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ (Καρδιολόγων, αναισθησιολόγου, παθολόγου, παιδιάτρου, νευρολόγου, ψυχιάτρων, ακτινολόγου) ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ».

Σχετικά Άρθρα