Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ο κόσμος σου να είμ εγώ, τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι

flyer xatzidakhs fex

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Υπό την καθοδήγηση των καθιερωμένων καλλιτεχνών Θόδωρου Κοτεπάνου (ενορχήστρωση και συνοδεία στο πιάνο) και Μαρίας Θωίδου (επιμέλεια προγράμματος και φωνητική διδασκαλία) η Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης και το Μικρό Οργανικό Σύνολο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσεγγίζουν το διαχρονικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι σε μια συναυλία αφιερωμένη σε τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα επιμορφωτικού σεμιναρίου με φοιτητές απ’ όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκαν το 2006 και δίνουν την ευκαιρία σε φοιτητές αλλά και σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, να συναντιούνται και να συνδράμουν στην αναζήτηση μουσικών δρόμων, με στόχο την πραγματοποίηση συναυλιών, εκδόσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών εκδηλώσεων. Από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα τα Μουσικά Σύνολα έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 80 μουσικές εκδηλώσεις εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Παραδοσιακή μουσική, ρεμπέτικο, έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι, κλασσική και σύγχρονη μουσική, συμπλέκονται στα προγράμματα και φέρνουν κοντά φοιτητές με διαφορετικά μουσικά ενδιαφέροντα.

Ομάδα Φωνητικής Έκφρασης

Μικρό Οργανικό Σύνολο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επιμέλεια: Μαρία Θωίδου

Στο πιάνο ο Θόδωρος Κοτεπάνος

Είσοδος ελεύθερη

Ακόμη…

Σάββατο 1 Νοέμβριο 2014 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

«Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι» από το φωνητικό σύνολο του Τελλογλείου Ιδρύματος του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης Cantusarte και την Χορωδία Θρακικής Εστίας «Το κάστρο». Τη χορωδία διευθύνει η μαέστρος Άλκηστις Τόγια. Στο πιάνο συνοδεύει η διακεκριμένη πιανίστα Ειρήνη Μαύρου.

Παρασκευή 7 έως και Κυριακή 9 Νοέμβριο 2014

Συναυλίες με τα μουσικά σχήματα των πανεπιστημίων Ιονίου, Αδριανούπολης &  Φιλιππούπολης & την Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Συνδιοργάνωση: ΦΕΞ  & Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα