Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Τμήμα εκμάθησης της Ποντιακής διαλέκτου στον Σύλλογο ποντίων Ξάνθης

«Η ποντιακή διάλεκτος δεν έχει το κουράγιο να πεθάνει»

 pontiaka ekmathish (2) pontiaka ekmathish pontiaka ekmathish (1)

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, σε συνεργασία και στα πλαίσια λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ξάνθης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την  ίδρυση τμήματος εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου. Μια σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών για την  προώθηση της διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου μέσω ενός επιστημονικά αξιόπιστου εγχειριδίου, για τη συγγραφή του οποίου εργάστηκε Επιστημονική Επιτροπή και πιστοποιημένων εκπαιδευτών παίρνει σάρκα και οστά.

Πεπεισμένοι ότι η διάσωση της ποντιακής διαλέκτου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ίδιας της ελληνικής γλώσσας, γιατί όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, οι διάλεκτοι είναι παραπόταμοι που ενισχύουν το κύριο ποτάμι, τη βασική γλώσσα , προτρέπουμε τους συμπολίτες μας για τη συμμετοχή  στο τόσο ξεχωριστό/ιδιαίτερο τμήμα που επίκειται να ξεκινήσει στον Σύλλογο μας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και τα μαθήματα θα διοργανώνονται σε αίθουσες του Συλλόγου μας, παρ. Θερμοπυλών 8. Για πληροφορίες και εγγραφές  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο σύλλογό μας  τηλ. 25410 78811 και στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ξάνθης  τηλ. 2541083143 η στα γραφεία του: πλατεία Εμπορίου 44, από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-14:00.

Για την εγγραφή απαιτούνται:

-συμπλήρωση  «Αίτησης συμμετοχής» και

– προσκόμιση φωτοτυπίες της αστυνομικής ταυτότητας.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα