Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε Πανελλαδικά στα σχολεία το KIDS ATLHETICS

Στην Αλεξ/πολη η πρεμιέρα με την ηγεσία και στελέχη ΥΠΕΠΘ και ΣΕΓΑΣ

 kids athletics (2) kids athletics kids athletics (1)

Ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη το πρόγραμμα αθλητισμού KIDS ATLHETICS, που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Ε’ και ΣΤ’ τάξη). Πρόκειται για «συμπαραγωγή» Υπουργείου Παιδείας και Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ)  εγκεκριμένο από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF). Αποσκοπεί στην γνωριμία μαθητών με 11 αγωνίσματα στίβου, τα οποία και παρουσιάζονται με ευρηματικό, απλοποιημένο και ιδιαίτερα θελκτικό προς τις μικρές ηλικίες τρόπο.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Δεμερτζόπουλος ο δ/ντης φυσικής αγωγής του ΥΠΕΠΘ κ. Δασκαλάκης, δ/ντες Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, η σύμβουλος Γυμναστών Θράκης Ξ. Κων/δου, στελέχη ΟΦΑ ΔΔΕ Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, ο αναπληρωτής περιφερειακής εκπ/σης  Γ.Τζάστας, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ αλλά και πλήθος κόσμου, παρευρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Πραγματοποιήθηκε πανηγυρική τελετή έναρξης και στην συνέχεια 10 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία αλλά και 500 περίπου μαθητές-τριες, είχαν την χαρά να βιώσουν μια μικρή «Ολυμπιάδα Στίβου». Η μύηση των μικρών και αυριανών αθλητών στον στίβο, οι αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού, η κοινωνικοποίηση και η διασκέδαση, κυριάρχησαν στην πρωινή εκδήλωση, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Στην παρουσία του προγράμματος πρωτοστάτησε ο σύλλογος  ΜΓΣ Εθνικός, καθώς η Αλεξ/πολη επιλέχτηκε ανάμεσα στις 8 πόλεις της φετινής Πανελλήνιας παρουσίας.Το πρόγραμμα KIDS ATLHETICS θα εφαρμοστεί διαδοχικά σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με περιφερειακούς τεχνικούς συμβούλους του ΣΕΓΑΣ, ανά περιοχή ευθύνης. Στην Ξάνθη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή του Γυμναστή- προπονητή στίβου Α. Σουλτάνη, ως τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ στην περιοχή.

Πρόκειται για φιλόδοξο σχέδιο άθλησης που ευελπιστεί να ενώσει και να ενισχύσει την φυσική αγωγή και τον αθλητισμό στα σχολεία, με αποδέκτες μαθητές και κοινό των πόλεων δίνοντας το σύνθημα για άσκηση στην ζωή μας.

Σχετικά Άρθρα