Κοινωνία Τελευταία Νέα

Χαμός από το πρωί σε όλες τις τράπεζες της Ξάνθης για τον ΕΝΦΙΑ

enfia trapezes

Χαμός στις τράπεζες σήμερα το πρωί στην Ξάνθη. Το χθεσινό σκηνικό επαναλαμβάνεται. Εκατοντάδες Ξανθιώτες από τις 7 το πρωί βρίσκονταν έξω από τις πόρτες των υποκαταστημάτων τραπέζης προκειμένου να εξυπηρετηθούν γρήγορα και έχοντας προβλέψει ότι σήμερα θα γινόταν χαμός από κόσμο. Όπως και έγινε.

Το γεγονός ότι αφενός καταβλήθηκαν οι μισθοί σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους και αφετέρου καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες την δεύτερη δόση του φετινού φόρου εισοδήματος, αλλά και την πρώτο δόση του ΕΝΦΙΑ, δημιούργησε από νωρίς ένα συνωστισμό σε όλες τις τράπεζες.

Ακόμα και στα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων οι «ουρές» καταλάμβαναν ολόκληρα πεζοδρόμια, με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν τράπεζα που να μην έχει τόσο κόσμο. Κάτι όμως που ήταν αδύνατον. Συνωστισμός στο Ταχυδρομικό Ταμευτήριο, στην Τράπαζα Πειραιώς, στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank με τους πολίτες να περιμένουν με τις ώρες και ο εκνευρισμός – κυρίως λόγω του ΕΝΦΙΑ- να είναι μεγάλος.

Οι πολίτες διαμαρτύρονταν έτσι και αλλιώς θεωρώντας όπως έλεγαν στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας εντελώς καταχρηστικός και «ληστρικός» νόμος που τους φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και τους εξαναγκάζει στην ουσία να πουλήσουν τα σπίτια τους.

Σημειώνουμε σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ για όσους χάσουν την προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης που λήγει σήμερα η προσαύξηση τον επόμενο μήνα είναι περίπου 1% (για την ακρίβεια 0,74%). Αν όμως χάσουν και την δεύτερη δόση η αύξηση θα φτάσει μέχρι και το 10%, σύμφωνα με φοροτεχνικούς. Καταλαβαίνετε δηλαδή τι έχει να γίνει τον επόμενο μήνα…

Σχετικά Άρθρα