Κόμματα Τελευταία Νέα

Ερώτηση Χουσεΐν Ζεΐμπέκ για τις ακατάλληλες συνθήκες διαμονής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σε κέντρο μετεκπαίδευσης

zeimpek

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης του Σύριζα μαζί και με άλλους τέσσερεις βουλευτές του κόμματος προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με θέμα τις ακατάλληλες συνθήκες διαμονής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στο Τ.Δ.Α Νάουσας.

Η ερώτηση αναφέρει:

Στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών-Στελεχών Τ.Ε.Μ.Ε.Σ της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος (Βέροια Ημαθίας) θα πραγματοποιηθεί για το έτος 2014-2015 η μετεκπαίδευση 126 Αστυνόμων Α’ και Αστυνόμων Β’ από τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι η πρώτη εκπαιδευτική σειρά, η οποία καλείται να διαμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της Νάουσας και όχι στη Βέροια, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση Ενώσεων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς όπως αναφέρουν σε επίσημες ανακοινώσεις τους το Τ.Δ.Α Νάουσας δεν παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή φιλοξενία των μελών τους, δεδομένου ότι δεν λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια. Ατομικοί χώροι ανάπαυλας και μελέτης δεν υφίστανται και οι οικογένειες των αξιωματικών, από τις οποίες αποκόπτονται για περίπου 40 ημέρες, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στους χώρους του Τ.Δ.Α Νάουσας. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για τη σίτιση των αξιωματικών στο Τ.Δ.Α Νάουσας, όπου θα μεταβαίνουν μετά το πέρας των μαθημάτων, ανάγκη που καλυπτόταν τα προηγούμενα χρόνια είτε από τα ξενοδοχεία διαμονής τους, είτε από τη Λ.Α.Φ Βέροιας. Τέλος, η καθημερινή μετακίνηση 126 αξιωματικών από τη Νάουσα στη Βέροια και αντιστρόφως, είναι αφενός κουραστική για τους ίδιους, αφετέρου επικίνδυνη και δαπανηρή σε καύσιμα, φθορές οχημάτων κτλ.

Επειδή οι εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Νάουσας είναι ακατάλληλες για την αξιοπρεπή διαμονή των μετεκπαιδευόμενων Αξιωματικών – Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες συγκριτικός προϋπολογισμός εξόδων για τη δαπάνη που απαιτείται για τη διαμονή των μετεκπαιδευόμενων σε ξενοδοχείο, έναντι του κόστους  επαναλειτουργίας του ΤΔΑ Νάουσας, συμπεριλαμβανομένου του κόστους μετακινήσεων με υπηρεσιακά οχήματα, και του κόστους διατροφής; Εάν ναι, παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε τα σχετικά στοιχεία.

Ποιες  εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Νάουσας, ώστε αυτό να είναι κατάλληλο για την αξιοπρεπή φιλοξενία των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ;

Τι πρόβλεψη υπάρχει για τη σίτιση των μετεκπαιδευόμενων προκειμένου να μην μετακυληθεί το κόστος αυτό στους ίδιους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Χρήστος Καραγιαννίδης

Αϊχάν Καραγιουσούφ

Δημήτρης Τσουκαλάς

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Σχετικά Άρθρα