Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ξάνθης για προγραμματισμό δράσεων ενόψει της ΔΕΘ

pame

Τετάρτη 27 Αυγούστου 7μ.μ. Εργατικό Κέντρο Συνέλευση Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης με θέματα

“Οργάνωση της συμμετοχής στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

“Οργάνωση πρωτοβουλιών για φορομπηχτική πολιτική, προβλήματα σε εργασιακούς χώρους, κ.α.

Το καλοκαίρι που πέρασε η αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς: φοροκαταιγίδα με τον ΕΝΦΙΑ, άρχισαν να καταφτάνουν κατασχετήρια από τον ΟΑΕΕ σε αυτοαπασχολούμενους, απολύσεις σε μια σειρά εργασιακούς χώρους (Θερμοκήπια στο Εράσμιο, Παντέλος, κ.α), κυριακάτικο άνοιγμα καταστημάτων, «σφαγή» στα ΚΕΠΑ, πλαφόν στο τι καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ, προσπάθεια επιβολής της «αξιολόγησης» στο δημόσιο που στόχο έχει ένα ακόμα πιο αντιλαϊκό για τους εργαζόμενους και πιο φιλικό για το κεφάλαιο αστικό κράτος είναι μερικά από αυτά που γίνανε το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών  οξύνονται με τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, τη σφαγή των ρωσόφωνων της Ουκρανίας από την φασιστική/εθνικιστική κυβέρνησή της με τις ευλογίες ΗΠΑ- ΕΕ, τις εξελίξεις σε Ιράκ, Συρία, Β. Αφρική.

Από Σεπτέμβρη μπροστά στη νέα συνάντηση συγκυβέρνησης- τρόικας έρχονται νέα μέτρα: απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, κατάργηση τριετιών, αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων, θεσμοθέτηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με διάλυση όλων των υπαρχόντων προνοιακών επιδομάτων, κ.α.

Είναι ανάγκη να συζητήσουμε για τη νέα φάση επίθεσης  των δυνάμεων του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, που θα οξύνουν παραπέρα τα προβλήματα της ανεργίας και των οικογενειών τους, των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων, της φοροληστείας –τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής αυτής βαρβαρότητας στην υγεία στη πρόνοια-την μόρφωση των παιδιών μας.

Να συζητηθούν οι εξελίξεις από την εντεινόμενη επίθεση των ιμπεριαλιστών και τις επεμβάσεις τους στην ευρύτερη περιοχή- τον αιματοκύλισμα λαών της ευρύτερης περιοχής μας και των κινδύνων και των συνεπειών που έχει για το λαό μας  η συμμετοχή με ευθύνη της συγκυβέρνησης σε αυτό το μακελειό.

Η οργάνωση του λαού για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων επείγει. Όλοι την Τετάρτη 27 Αυγούστου 7μ.μ. Εργατικό Κέντρο στη Συνέλευση της  Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα