ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

aksiologhsh

Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

e-mail: [email protected]

Τηλ.: 2541062619

 

Ξάνθη, 08/08/2014

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

 

Η αξιολόγηση είναι μία έννοια που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο λεξιλόγιο του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος είτε από μόνος του για τον εαυτό του, είτε στα πλαίσια μιας κοινωνικής ομάδας (οικογένειας, χώρου εργασίας, πολιτικής) πάντα αξιολογείται.

Μόνο αξιολογώντας την προσπάθεια και το αποτέλεσμά της, μπορεί κανείς να βλέπει τα στραβά, τα κουτσά και τα ανάποδα. Να αλλάζει ρότα και να βελτιώνεται.

Ο μαθητής (στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο) αξιολογείται συνεχώς και προσπαθεί με βάση την αξιολόγηση να πάει καλύτερα. Ο εργαζόμενος στο χώρο της δουλειάς του το ίδιο. Σ’ όλο τον κόσμο, σε καπιταλισμό ή κομμουνισμό, όλοι οι εργαζόμενοι αξιολογούνται και ανάλογα πορεύονται. Και ανάλογα επίσης αμείβονται και εξελίσσονται.

Μόνο στην Ελλάδα των Δημοσίων υπαλλήλων του 2014, οι Δημόσιοι υπάλληλοι που “εργάζονται” και πληρώνονται από τους πολίτες φορολογούμενους αυτού του Κράτους δεν θέλουν την αξιολόγηση!!

Όχι στην αξιολόγηση! Βροντοφωνάζουν. Ναι στη “λούφα και παραλλαγή”, ναι στο χαλαρά! Γιατί να αγχώνονται τα παιδιά; Αυτοί ήταν πάντοτε οι εκλεκτοί του Θεού.

Αυτοί έπαιρναν διπλάσια λεφτά δουλεύοντας και παράγοντας το μισό ή το 1/3 ενός ιδιωτικού υπαλλήλου.

Και τότε παλιά, πριν την κρίση είχαν αξιολόγηση. Μόνο που οι προϊστάμενοί τους τους έβαζαν όλοι σε όλους άριστα.

Το άριστο, το ιδεατό, όλα ήταν τέλεια δηλαδή στη Δημόσια Διοίκηση.

Γι’ αυτό ο δύσμοιρος ο πολίτης ταλαιπωριόταν με τις μέρες ή εβδομάδες για να πάρει ένα χαρτί.

Ο φτωχός πολίτης, ο άνεργος, ο εργάτης, ο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα που πληρώνει τους υπαλλήλους του, τους Δημόσιους υπαλλήλους, αξιολογείται σε κάθε του ενέργεια, από τον προϊστάμενό του, από το αφεντικό του. Αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες είναι μόνιμα υπό αξιολόγηση, από τους πελάτες τους και την αγορά. Κάτι να κάνουν στραβά μπορεί όχι απλώς να μειωθεί η βαθμολογία τους, αλλά να οδηγηθούν στην πτώση των πωλήσεών τους, στην καταστροφή και την χρεοκοπία.

Αγαπητοί φίλοι και αδερφοί δημόσιοι υπάλληλοι συνέλθετε! Δεν καταλάβατε ότι οι μέρες των παχιών αγελάδων με τα δανεικά από τους κουτόφραγκους τέλειωσαν.

Δανεικά τέλος. Άρα όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε, για να βγάλουμε την πατρίδα μας από την κρίση. Οι παλικαριές, εμείς δε θέλουμε αξιολόγηση ας σταματήσουν.

Εκεί έξω είναι 1,5 εκατομμύριο αδέρφια μας του ιδιωτικού τομέα άνεργοι που θα παρακαλούσαν να είναι στη θέση σας και ας αξιολογούνταν κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

Υπεύθυνοι θέματος

Κορωνίδης Αγάπιος

 

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: [email protected]

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα