Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η απάντηση του Β. Τσολακίδη για την διοργάνωση των Δημοκρίτειων

Δίνει διευκρινήσεις σχετικά με τις δαπάνες των εκδηλώσεων

 tsolakidis-3

Μετά από δημοσιεύματα που περιείχαν αρκετές ανακριβείς πληροφορίες γύρω από τις εκδηλώσεις ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ και τον οικισμό των Αβδήρων αλλά και την δημοσίευση επιλεκτικών μόνο αποσπασμάτων της απαντητικής επιστολής του Δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη, όχι στο χώρο και στην έκταση των πρωτογενών ρεπορτάζ, ο Δήμος Αβδήρων οφείλει να ενημερώσει την κοινή γνώμη για όσα έχουν ανακριβώς ή ψευδώς δημοσιευτεί.

Δεν θα σχολιαστεί η- όψιμα μετεκλογική- εμπάθεια που εντοπίζεται αλλά αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου και θεωρούμε ότι είναι πρέπον να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη παρά να κάνουμε υποδείξεις για τον τρόπο άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Ο Δήμος Αβδήρων διευκρινίζει ως προς τις δαπάνες των εκδηλώσεων ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ ότι ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε στις αρχές του έτους και άρα οι επικρίσεις για διάφορες σκοπιμότητες που οφείλονται στο εκλογικό αποτέλεσμα καταρρίπτονται αυτόματα. Όπως επίσης πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα θεσμό που αφορά όλους τους οικισμούς του Δήμου, όπως οφείλει να κάνει ο Δήμος, και δεν εξαντλείται σε όσα μπορεί ο κάτοικος των Αβδήρων να αντιληφθεί ως εκδηλώσεις στον οικισμό του, κρίνοντας εξ αυτών όλο το Δήμο.

Επιπρόσθετα όμως σε ό,τι αφορά στον οικισμό των Αβδήρων που φέρεται να υπολείπεται σε έργα, είναι μια καλή ευκαιρία απολογισμού  για το έργο  που έχει συντελεστεί στην περιοχή και καλούμε όσους εμφανίζονται να είναι δυσαρεστημένοι να το συγκρίνουν με αυτό που προηγήθηκε αλλά και αυτό που θα ακολουθήσει:

Ανάπλαση Άβδηρων- Βελόνης Π/Υ 680.000 €

Αποκατάσταση κτηρίου Αλευρόμυλου, Π/Υ 500.000 €

Ολοκληρώσαμε και εντάξαμε τη μελέτη εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και κατασκευής δικτύων αποχέτευσης λυμάτων  και ΚΑΑ Αβδήρων με Π/Υ 3.591.600 € . Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο πρέπει να τονιστεί πως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν πως τα λύματα των οικισμών αυτών καταλήγουν στη θάλασσα. Αν συμβαίνει αυτό στ’ αλήθεια απορούμε πώς μπορεί να ταιριάξει η ανάπτυξη και ο πολιτισμός με την ρύπανση αλλά και πώς είναι δυνατόν να μην είχε δρομολογηθεί όλα αυτά τα χρόνια η εκτέλεση ενός τόσο σοβαρού έργου από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Ασύρματο δίκτυο δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο(Wi-Fi) σε όλους του οικισμούς του πρώην Δήμου Αβδήρων αλλά και όλες τις οργανωμένες παραλίες του Δήμου μας.

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» με τρεις βραβευμένες ακτές τα δυο τελευταία συναπτά έτη.

Τοποθέτηση ηλεκτρονικής φωτεινής πινακίδας στην πλατεία Αβδήρων προς ενημέρωση των πολιτών.

Μεταφορά του ΚΑΠΗ και εγκατάστασή του σε αξιοπρεπή χώρο στην πλατεία του οικισμού με ανάλογες επισκευές.

Αγορά οικοπέδου για την επέκταση των νεκροταφείων Αβδήρων.

Επισκευή της στέγης του πρώην Δημαρχείου Αβδήρων και προφανώς και άλλα μικροέργα που δε δύνανται να αναφερθούν.

Αρκετές ημερίδες, υποδοχή επισκέψεων αποστολών κτλ.

Αν ο οικισμός των Αβδήρων, συνεχίζει να θεωρεί ότι υπολείπεται σε έργα, προφανώς στον υπόλοιπο Δήμο θα έχει συντελεστεί κάποια κοσμογονία, με βάση τις απόψεις ορισμένων.

Ο Καλλικρατικός Δήμος Αβδήρων δεν έχει ανάγκη από άλλο τοπικισμό αλλά από συλλογικότητα την οποία και προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε αυτά 3 χρόνια. Όλοι οι υφιστάμενοι καλλικρατικοί Δήμοι και ειδικά οι μεγάλοι σε έκταση και μορφολογία, όπως ο δικός μας, πρέπει να κινούνται με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη. Διαφορετικά δεν έχουν κανένα μέλλον.

Σχετικά Άρθρα