Λάσπη Τελευταία Νέα

Όλοι θέλουν ΤΣΑΜΠΑ προβολή από το μέσα ενημέρωσης, γι αυτό καταντήσανε έτσι οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ

Πλάκα έχουν ορισμένοι… μου έστειλαν χθες ένα mail να συμμετάσχω σε ένα σεμινάριο που θα μου μάθει πώς να «εκμεταλλευτώ» ΤΣΑΜΠΑ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να προβάλω την επιχείρησή μου!!!

«Η σωστή επικοινωνία με τα ΜΜΕ και η επίτευξη μεγάλης δημοσιότητας, σχεδόν ανέξοδα βοηθάει σημαντικά μια επιχείρηση, μία ΜΚΟ, ένα φορέα ή έναν οργανισμό στο έργο τους.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος όμως να προσεγγίσεις τα ΜΜΕ, από το να σε οδηγήσουν οι ίδιοι οι έμπειροι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Όλα τα μυστικά και οι τεχνικές για να πετύχεις τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των ΜΜΕ. Άρα μόνο δημοσιογράφοι μπορούν να σου διδάξουν αυτά τα μυστικά.

Εν τέλει ποιος μπορεί να σου διδάξει την τεχνική της έκδοσης ενός Δελτίου τύπου, της σωστής γραφής του, καλύτερα από κάποιον ο οποίος υποδέχθηκε στο πόστο του σε μια εφημερίδα μερικές χιλιάδες από αυτά ή έγραψε, ως υπεύθυνος τύπου, μερικές εκατοντάδες;

Και ποιος μπορεί να σου πει τι θέλει από σένα ο τύπος, τι τον ενδιαφέρει από τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης, πότε ‘καίγεται’ για μια πληροφορία και πώς θα τον διευκολύνεις στη δουλειά του για να σε βοηθήσει κι αυτός με τη σειρά του, από έναν άνθρωπο του οικονομικού ρεπορτάζ μιας μεγάλης εφημερίδας; Από κάποιον που κάνει αυτή τη δουλειά καθημερινά για πολλά χρόνια;

Το σεμινάριο έχει σκοπό να σας μάθει τα πάντα για να επικοινωνήσετε σωστά με τα ΜΜΕ, να καλλιεργήσετε τις σχέσεις σας με τους εκπροσώπους τους, ώστε να πετύχετε εύκολα την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Να σας μάθει να γράφετε και να εκδίδετε σωστά Δελτία Τύπου και να καλύπτετε εκδηλώσεις της εταιρίας σας. Να σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε τις δύσκολες στιγμές», έλεγε η πρόσκληση. (Αντιλαμβάνεστε τώρα γιατί καταντήσανε οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ σε αυτό το χάλι… όλοι κοιτάνε να κάνουν τη  δουλειά τους στο Τζάμπα!!!).

Σ.Καρ.

Σχετικά Άρθρα