Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

αποφοιτηση2 2014 αποφοιτηση1 2014

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη 18 Ιουνίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της καπναποθήκης «Π», η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών των παιδικών τμημάτων και των τμημάτων ενηλίκων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης του Ακαδημαϊκού Έτους 2013-2014:

Εργαστήρι Ελεύθερης Εικαστικής και Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά

Υπεύθυνη: Γεωργία Πατρωνίδου

Εργαστήρι Ζωγραφικής – Εικαστικών για παιδιά

Υπεύθυνη: Βασιλική Ασπιώτη

Σύγχρονου – Μοντέρνου Χορού για παιδιά 5-8 ετών και για παιδιά 9-16 ετών

Υπεύθυνη: Ζωή Χατζηευαγγέλου

Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αρχαίων Ελληνικών

Υπεύθυνη: Δήμητρα Κατάκη

Κοινωνικού Φροντιστηρίου Έκθεσης Ιδεών Λυκείου

Υπεύθυνος Θανάσης Μουσόπουλος

Αρχαίων Ελληνικών- Ιστορίας και Πολιτισμού Θράκης

Υπεύθυνος: Θανάσης Μουσόπουλος
Εικαστικών Αποδράσεων με Πολυμερικό Πηλό

Υπεύθυνη: Φωτεινή Βαλαβανίδου

Πλεξίματος – Κεντήματος

Υπεύθυνη: Ελευθερία Δημητροπούλου

Ζωγραφικής-Ελεύθερου σχέδιου

Υπεύθυνος: Γιάννης Κοντοβός

Κοσμήματος

Υπεύθυνη: Ευθυμία Αράπογλου

Ψηφιακής Φωτογραφίας – Επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας  και video-

Υπεύθυνος: Γιώργος Παυλίδης

Βιβλιοδεσίας

Υπεύθυνη: Γιούλη Καουσλίδου

Στην εκδήλωση ο Διευθυντής του Ιδρύματος Σοφιανός Ουτατζής ανέγνωσε χαιρετισμό της Προέδρου  Βιργινίας Τσουδερού που μεταξύ άλλων ανέφερε: «…Το Ίδρυμά μας έχει πλέον καθιερωθεί ως σπίτι Παιδείας και Πολιτισμού, βοηθώντας στην ανάπτυξη της περιοχής, εμπνέοντας τη δημιουργικότητα των Ακριτών κατοίκων της. Η γνώση και ο πολιτισμός είναι εφόδια προόδου και ευκαιριών για τους νέους και όχι μόνο. Είμαστε σίγουροι ότι η δουλεία που γίνεται στα τμήματα του Ιδρύματος μας, έχει εκτιμηθεί από όλους. Η επόμενη χρονιά με τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν, θα σημαδευτεί από ένα καθοριστικό άλμα προς τα εμπρός. Όσο περισσότερες γνώσεις έχει κανείς, τόσο πιο ελεύθερος ως άνθρωπος και ως πολίτης είναι. Σας εύχομαι να σκέφτεστε πάντα ελεύθερα. Η ελευθερία της σκέψης είναι η βάση της δημιουργίας και του ευτυχισμένου πολίτη…»

Στα εγκαίνια της έκθεσης έργων των καθηγητών και μαθητών των τμημάτων του Ι.Θ.Τ.Π. που προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με τίτλο:

«Διέξοδος…..»

ο Διευθυντής του Ιδρύματος Σοφιανός Ουτατζής επισήμανε: «…Βασική μέριμνα στα εκπαιδευτικά τμήματα, που είναι και η κύρια πηγή εσόδων μας,  είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης που αποβλέπει, τόσο στην απόκτηση δεξιοτήτων που διανοίγουν επαγγελματικές προοπτικές-πολλοί από τους χιλιάδες απόφοιτους των τμημάτων μας στα 16 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος εξασφάλισαν μια νέα καριέρα-, όσο και στην καλλιέργεια αισθητικής αγωγής που επιτρέπει στο άτομο να κατανοεί και να αποκωδικοποιεί πολιτιστικά αγαθά, αλλά και να συμμετέχει ενεργά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι ως δημιουργός…».

Σχετικά Άρθρα