ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: «Τρισεκατομμύρια κουνούπια τσιμπάνε ανελέητα τους Ξανθιώτες»

katapolemhsh koynoypion

Δεν κάνω πλάκα φίλε Ξανθιώτη το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Μετά τις πολλές βροχές επί ένα μήνα τουλάχιστον και την πρόσφατη άνοδο της θερμοκρασίας βγήκαν τα κουνούπια και κυριολεκτικά κάνουν την ζωή των συμπολιτών μας αφόρητη.

Το πρόβλημα με τα κουνούπια δεν διαπιστώνεται στις διάφορες παραλιακές περιοχές μόνο αλλά ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Τα κουνούπια τσιμπάνε σαν τρελά ενώ ο πληθυσμός τους είναι απίστευτος ακόμα και μέσα στην πόλη. Τα τηλέφωνα στην εφημερίδα μας είναι καθημερινά αλλά αρκεί κάποιος (δύσπιστος) να κάνει μια βόλτα στην κεντρική πλατεία σήμερα το βράδυ και θα διαπιστώσει το επικίνδυνο της κατάστασης. Ειδικοί με τους οποίους επικοινωνήσαμε, γιατροί, φαρμακοποιοί κλπ εκτιμούν ότι υπάρχει έκτακτη κατάσταση και ότι θα πρέπει η Περιφέρεια και οι Δήμου- που έχουν κι αυτοί αρμοδιότητα- να λάβουν ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα που να είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται κατά βάση από την Περιφέρεια ΑΜΘ όμως οι εμπλεκόμενοι τα φορτώνουν στους Δήμους, που λόγω των εκλογών αδιαφόρησαν να κάνουν ελέγχους γιατί είχαν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην προσέλκυση ψήφων…. Φέτος η διαδικασία για την καταπολέμηση των κουνουπιών, η οποία συνδέεται όχι μόνο με την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και με τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου, ξεκίνησε 21 Μαρτίου αλλά οι καιρικές συνθήκες δε ευνόησαν. (Αυτήν την ώρα σήμερα 17 Ιουνίου 2014 οι ψεκασμοί για άμεση κουνουποκτονία ίσος είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα!).

Σχετικά Άρθρα