Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β

SH102839 (1)

Γράφει η Μ. Δαληκριάδου

Την Πέμπτη15 Μαΐου, το πρωί την Κομοτηνή και την Ξάνθη επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β.

Ο Πατριάρχης επισκέφτηκε τους Μητροπολίτες της περιοχής, συνάντησε τις τοπικές και στρατιωτικές  αρχές, είδε τους συγγενείς του στην Ξάνθη (κατάγεται από τον Δαφνώνα Ξάνθης) καθώς και πλήθος πιστών.

Κατευθυνόμενος προς την Καβάλα, ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε, κατόπιν παρακλήσεως των οικείων Μητροπολιτών, σύντομες επισκέψεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη, όπου και παρευρέθη στην Τελετή Αποφοιτήσεως των Ιεροσπουδαστών του Εκκλησιαστικού Λυκείου Ξάνθης. Παρά τον ανεπίσημο χαρακτήρα της παρουσίας του, αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε θερμά δεκτός από τις Αρχές, τον Ιερό Κλήρο και πλήθος κατοίκων των δύο θρακικών πόλεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ξάνθη εδόθη στον Μακαριώτατο η ευκαιρία να συναντηθεί με τριάντα συγγενείς εκ της μητρός του, καταγομένης από το χωριό Δαφνώνας (είναι συγγενής με την πολιτευτή της ΝΔ κ. Ανδρέου Γεωργία). Η συνάντηση αυτή στάθηκε αφορμή για ανάκληση στη μνήμη νοσταλγικών στιγμών από την παιδική του ηλικία, όταν επισκεπτόταν της παλαιά πόλη της Ξάνθης.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Σχετικά Άρθρα