Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Εντυπωσιακή σε προσέλευση και παλμό η συγκέντρωση Πούλιου στο Αμφιθέατρο (video)

poylios sygkentrosh1 poylios sygkentrosh2

Ικανοποιημένοι φαίνεται πως έμειναν οι επιτελείς της Κοινωνίας Δημοτών από την εντυπωσιακή προεκλογική εκδήλωση με την έκλεισε, ουσιαστικά, ο συνδυασμός τους την προεκλογική περίοδο.
Κατάμεστη η πλατεία και το φουαγιέ, κόσμος έξω από το κτίριο
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο, όπου σημειώθηκε αδιαχώρητο. Γεμάτος ήταν και ο χώρος του φουαγιέ, όπου οι συγκεντρωμένοι παρακολουθούσαν τη συγκέντρωση από γιγαντοοθόνη. Τέλος, κόσμος υπήρχε και έξω από το κτίριο, όπου άκουγε από τα ηχεία τις ομιλίες της εκδήλωσης.
Η συγκέντρωση ξέφυγε από τα συνηθισμένα αφού οι διοργανωτές επέλεξαν να παρουσιάσουν στο κοινό 4 πολίτες της πόλης από 4 διαφορετικές γενιές που μίλησαν στον κόσμο για τα αιτήματα της κάθε ηλικίας και την εικόνα που βιώνουν σήμερα στην πόλη.
H Αϊσέν, 18 ετών, μαθήτρια από τα Κιμμέρια, ο Θεράπων, 40 ετών μηχανικός που ήρθε στην Ξάνθη σαν φοιτητής πριν από 22 χρόνια και έχτισε τη δική του οικογένεια, η Μαρούλα από τη γενιά των πενηντάρηδων, Ξανθιώτισσα με παιδιά που αντιμετωπίζουν την ανασφάλεια αλλά και ο 70χρονος κυρ-Στέλιος, συνταξιούχος από την περιοχή της Σταυρούπολης, που μίλησε για την οπτική της δικής του γενιάς.
Χωρίς κείμενο, μόνο με ένα μικρόφωνο ο Χ. Πούλιος
Αμέσως μετά στη σκηνή εμφανίστηκε ο Χρίστος Πούλιος. Ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε χωρίς κείμενο και εκτός του γνωστού πόντιουμ, μόνο με ένα μικρόφωνο απέναντι στον κόσμο, θέλοντας εμφανώς, να ενισχύσει την επικοινωνία με το κοινό. Δεν επικεντρώθηκε πολύ στο πρόγραμμα, για το οποίο είχαν ήδη μιλήσει οι 4 ομιλητές αλλά κυρίως στις αρχές που θέλει να έχει ο Δήμος με τη νέα του Δημοτική Αρχή. Βασικός άξονας και σύνθημα της εκδήλωσης ότι «η ώρα της ανατροπής έφτασε» και ότι η ορμή του νεανικού συνδυασμού (στοιχείο που έδωσε βάση ο επικεφαλής) μαζί με την εμπειρία των παλαιότερων είναι σε πορεία κατάληψης του Δήμου Ξάνθης.
Ακολούθησε η παρουσίαση του συνδυασμού, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με ρυθμικά χειροκροτήματα και συνθήματα, το κοινό διέκοπτε τη ροή της εκδήλωσης. Παρότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, οι επιτελείς της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, πραγματοποίησαν μια πιο μαζική και πιο οργανωμένη προεκλογική συγκέντρωση, σε σχέση με το 2010.

Σχετικά Άρθρα