Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σκληρές ανακοινώσεις από την Λαϊκή Συσπείρωση

Μετά από αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ευμοίρου, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξάνθης με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης και υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Κολλάρο, επισκέφτηκε την περιοχή. Ο χώρος γύρω από το κοιμητήριο χρειάζεται άμεση επέμβαση για εργασίες καθαριότητας, απομάκρυνση μπάζων και αποψίλωση χόρτων. Οι κάδοι απορριμμάτων δεν έχουν καλύμματα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων λόγω διασποράς των απορριμμάτων από τον άνεμο και τα αδέσποτα ζώα.

Κατατέθηκε άμεσα αίτημα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αποφασίστηκε ομόφωνα με μέριμνα του τμήματος καθαριότητας του Δήμου να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες.

Επιπρόσθετα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αβδήρων καταγγέλλει την προκλητική τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης των εργαζομένων στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αβδήρων.

Πρόκειται για πολιτική πρακτική που συνειδητά επιδιώκει να επιβάλει κλίμα ελέγχου και παρακολούθησης των εργαζομένων με στόχο τον φόβο, την πειθάρχηση και την υποταγή. Καμιά δικαιολογία δεν ευσταθεί, όταν πρόκειται για παραβίαση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο και συνολικά, με αποφάσεις των σωματείων και ομοσπονδιών τους, να επιβάλλουν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόφασης. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και στις επερχόμενες εκλογές η στάση κάθε Δημοτικής ή Περιφερειακής παράταξης απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Σχετικά Άρθρα