Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Παραλάβαμε χρέη αλλά και έργα κάναμε και ρευστό στο ταμείο έχουμε

Καθαρές κουβέντες από τον Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη

 Tsolakidhs synenteyksh

Μια συνέντευξη με την οποία έκανε τον απολογισμό δράσης του συνδυασμού του στο Δήμο Αβδήρων έκανε το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης. Ο κ. Τσολακίδης ανέλυσε τον τρόπου που παρέλαβε και συνένωσε τους τρεις καποδιστριακούς Δήμους, οι οποίοι όπως είπε αντιμετώπιζαν όλοι τους σοβαρά προβλήματα, κυρίως, οικονομικά, αλλά και οργάνωσης. Οι δήμοι συνενώθηκαν και εξυγιάνθηκαν με το Δήμο Αβδήρων να είναι πλέον πλεονασματικός, κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Τσολακίδης.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του ανέφερε ότι η θετική οικονομική εικόνα θα έχει θετικό αντίκτυπο στο δημότη καθώς αποφασίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% για την νέα χρονιά.

Στο θέμα της παιδείας, αναφέρθηκε στην δημιουργία του μουσικού σχολείου, την ανέγερση δημοτικού σχολείου στον Πετεινό, ειδικό σχολείο συν τις επισκευές που πρόκειται να γίνουν στα διάφορα σχολεία του δήμου. Στο θέμα της κοινωνικής πρόνοιας ανέφερε ότι δρομολογείτε η κατασκευή παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου, πολιτιστικού κέντρου στο Σέλερο, συμπληρώνοντας ότι μαζί με τον δήμο Ξάνθης θα υλοποιήσουν το έργο του διαδημοτικού νερού από τις πηγές του Παραδείσου. Δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει τον Γενικό πολεοδομικό Σχεδιασμό σε όλη την επικράτεια του Δήμου δίνοντας έτσι την ευκαιρία να επεκταθούν οι οικισμοί αλλά να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στις παραλίες.

Επεσήμανε ότι δεν κατάφεραν σαν δημοτική αρχή να ανταποκριθούν στην καθημερινότητα γιατί δεν «άνοιξε» το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ και η χρηματοδότηση από την ΣΑΤΑ ήταν σχεδόν μηδαμινή. Σχετικά με τα Λουτρά ανέφερε ότι αυτά θα λειτουργήσουν αφού τελειώσει ο διεθνής διαγωνισμός και ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την γεωθερμία.

Σαφές μήνυμα Τσολακίδη προς Μπιρόλ «ή μαζί μου ή απέναντί μου»

Εκτός από τον απολογισμό του έργου του ο κ. Βασίλης Τσολακίδης έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα στον μουσουλμάνο αντιδήμαρχό του τον Ιντζέ Μεμέτ Μπηρόλ. «Δεν βάζω τελεσίγραφα απαιτώ όμως συνεργασία από όλους. Αν λοιπόν δεν υπάρξει σύντομα η ξεκάθαρη θέση του κυρίου Μπιρόλ τότε οι δρόμοι τους χωρίζουν και φυσικά δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι αντιδήμαρχος» είπε ο Τσολακίδης στέλνοντας πλέον σαφές μήνυμα για τα στενά περιθώρια που υπάρχουν στον μουσουλμάνο δημοτικό σύμβουλο που «παίζει» προεκλογικά με όλους και με όλα παζαρεύοντας του ψήφους του Σελέρου!!!

 

Σχετικά Άρθρα