Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Μικτής Χορωδίας του Κέντρου Πολιτισμού

DSC_0076 DSC_0031 DSC_0038 DSC_0066 DSC_0071

Η Μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης συμμετείχε και φέτος στις γιορτές του Καρναβαλιού και παρουσίασε το πρόγραμμά της, στο Δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, το βράδυ της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2014και ώρα 8:00μ.μ. Τη χορωδία διεύθυνε ο κ. Θεόδωρος Μανώλης και πραγματικά οι παρευρισκόμενοι ενθουσιάσθηκαν από τους χορωδούς.

Η μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1962 από τον κ. Τηλέμαχο Μεταλλινό. Από το 1983 αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Το 1992 ο ιδρυτής της παραδίδει τη χορωδία στον σημερινό της Μαέστρο Θεόδωρο Μανώλη.

Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 250 εμφανίσεις σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι κριτικές που απέσπασε κατά καιρούς για τον τρόπο ερμηνείας των έργων που παρουσιάζει είναι πολύ κολακευτικός. Το ρεπερτόριο της χορωδίας είναι ποικίλο. Έχει ερμηνεύσει διάφoρα έργα όλων των εποχών και ιδιαίτερα Ελλήνων συνθετών σύγχρονων και παλαιοτέρων. Σήμερα αποτελεί τμήμα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

Το βράδυ της Παρασκευής ερμηνεύθηκαν τραγούδια σύγχρονων συνθετών καθώς και κάποια από την Ελληνική Λαϊκή Παράδοση. Στο πιάνο ο Γιάννης Πανταζόγλου. Διευθύνει ο Θεόδωρος Μανώλης.

Η σειρά των τραγουδιών που ακούστηκαν

1.Τον Υπερούσιον  (Βυζαντινόν του Μάριου Τόκα)

2.Όμορφη Πόλη  (Μίκη Θεοδωράκη)

3.Ατέλειωτη Ζωή  (Χρήστου Λεοντή)

4.Με την Ελλάδα καραβοκύρη  (Μάνου Χατζιδάκη)

5.Μάτια μου μάτια μου (Σταύρου Κουγιουμτζή)

6.Κάπου νυχτώνει (Σταύρου Κουγιουμτζή)

7.Η νύχτα μυρίζει γιασεμί (Μάριου Τόκα)

8.Οδός Αριστοτέλους (στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος , μουσική: Γιάννης Σπανός)

9.Όταν ανθίζουν Πασχαλιές (Σταύρου Κουγιουμτζή)

10.Όλα καλά κι όλα ωραία ( Σταύρου Κουγιουμτζή)

Σχετικά Άρθρα