Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο Ποδηλατικός σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ στο 5 ο δημοτικό σχολείο

DSC09740 DSC01805 DSC09736

– Η μασκότ ΠΗΓΑΣΟΥΛΗΣ, ξεσήκωσε μαθητές και κοινό !!

Με το 5ο δημοτικό σχολείο άρχισε τις σχολικές επισκέψεις για  την νέα χρονιά ο ποδηλατικός σύλλογος της Ξάνθης ΠΗΓΑΣΟΣ, καθώς η «ομάδα εκπαίδευσης- ενημέρωσης» του Παιδικού- Αστικού τμήματος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της σχολικής μονάδας.

Το 5ο ΔΣ  (οδός Βλαχοπούλου) ανήκει στην φετινή πολυπληθή ομάδα των σχολείων, που εκπονεί σχ. πρόγραμμα σχετικό με το ποδήλατο και την κυκλοφοριακή αγωγή. Ο δ/ντης κ. Ηλιάδης και  υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ( Γαλανοπούλου – Κατσαμπέρη) φρόντισαν να υποδεχτούν την 10μελή «ποδηλατική αντιπροσωπεία» που  απαρτίζονταν από  αθλητές, μέλη του ΔΣ και Αστικού τμήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Οι μαθητές της Γ΄και Ε΄ τάξης του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στα θέματα ποδηλατικής κυκλοφοριακής αγωγής, εξοπλισμού, καθώς και τους τύπους των ποδηλάτων, ενώ αρκετά ήταν τα διαδραστικά και βιωματικά παιχνίδια που εντυπωσίασαν και ξεσήκωσαν τους μικρούς μαθητές.

Κορυφαία στιγμή στην εκπαιδευτική παρουσίαση ήταν η είσοδος της μασκότ του Ξανθιώτικου συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΥΛΗΣ, που ξετρέλανε τα παιδιά, ενώ φρόντισε να τους δείξει με παραστατικό τρόπο, τις βασικές οδηγίες οδήγησης ποδηλάτου.

Η σχολική εκπαιδευτική ημερίδα έκλεισε με αναφορές στην Αθλητική και Αστική ποδηλασία, με επιδείξεις και βίντεο-παρουσιάσεις, ενώ στο  τέλος οι μαθητές περιηγήθηκαν στους διάφορους τύπους των ποδηλατικών μοντέλων (5) που «στήθηκαν στο πλατό» για τις ανάγκες της παρουσίασης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίζεται για τον ΠΗΓΑΣΟ, καθώς δρομολογούνται επισκέψεις σε δημοτικά (1ο, 14ο, 17ο, 11ο κα) αλλά και Γυμνάσια (7ο, 3ο), ενώ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου (17.00) ο σύλλογος συμμετέχει στην σχολική ημερίδα που διοργανώνει η υπεύθυνη σχ. δραστηριοτήτων κ. Ε. Χαμαλίδου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, όπου και θα παρουσιαστεί η συνεργασία του ΠΗΓΑΣΟΥ με τα σχολικά προγράμματα της Α΄/θμια Εκπ/ση Ν. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα