Οικολογία Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ Ξάνθης: Ευκαιρία για άθληση και ψυχαγωγία

DSCN0341

Τι γίνεται όταν “ο Δρόμος του παπά”, συναντά το “Μονοπάτι της Παναγιάς” και όταν “Η διαδρομή των Κρουνών”, μπερδεύεται με το “Μονοπάτι της Ζωής”. Τι συμβαίνει όταν περπατάς στο “Πάρκο κεραιών” και μόλις ξέφυγες από τις πολεμίστρες στο “Βυζαντινό μονοπάτι”;

Αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν σε όποιον αποφασίσει να διαθέσει λίγο χρόνο, ακολουθώντας το “ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ” Ξάνθης, που περιτριγυρίζει τον αστικό ιστό της πόλης. Με αφετηρία την γέφυρα Σαμακώβ ή την πλατεία Αντίκα (προς οδό Χασιρτζόγλου και Άλσος), ξεκινούν περισσότερες από 10 πανέμορφες περιπατητικές διαδρομές, που προσφέρουν εκτός από άθληση και υγεία, πραγματική και ειλικρινή ανάταση ψυχής και αισθήσεων.

Η σχολική σύμπραξη που περπατά, συντηρεί, αναδεικνύει και προσπαθεί να προστατεύσει το ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ Ξάνθης, συνεχίζει για 3 η χρονιά το έργο της, προτρέποντας μαθητές και φίλους της πεζοπορίας, να ακολουθήσουν τις διαδρομές τους και να “μεταδώσουν” την αγάπη για την φύση και το περιβάλλον της Ξάνθης σε όλους.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περιβαλλοντικές δράσεις, σηματοδοτήσεις και ημερίδες ενημέρωσης και πληροφόρησης, γύρω από τον ¨Κόσμο των Μονοπατιών”, ενώ δεν λείπουν και οι παράλληλες δραστηριότητες για θέματα όπως η ανακύκλωση, ο καθαρισμός του άλσους και η εκπαίδευση.

Εκτός των άλλων το σχ. πρόγραμμα προτίθεται να συνεργαστεί με την Γραφείο φυσικής αγωγής Ν. Ξάνθης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με στόχο την προβολή της μαζικής και φυσικής άθλησης, μέσα από την ενασχόληση με το περιαστικό φυσικό περιβάλλον της Ξάνθης.

Συνεχίζοντας το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το 7 ο Γυμνάσιο Ξάνθης, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με επίκαιρο θέμα “Παροχή Α΄ βοηθειών στη διάρκεια πεζοπορίας”. Η επίδειξη είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γ/σιου. Οι υπεύθυνοι καθηγητές Α. Ιωαννίδης και Δ.Λιάπη, καθώς και η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, καλούν αντιπροσωπείες μαθητών από άλλα σχολεία να παρακολουθήσουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την ασφάλεια και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στην πεζοπορία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι παρόμοιες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ, επιδεικνύοντας αντίστοιχα θέματα για το βουνό, το περιβάλλον και την ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα