Lifestyle Ατζέντα Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Η «Γαλάζια αγελάδα» του Βασίλη Τσιαμπούση στην ΦΕΞ

galazia_agelada

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, το βιβλιοπωλείο ΠΥΡΓΕΛΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Τσιαμπούση «ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ» το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014, στις8 μ.μ., στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης (Αντίκα7 – παλιά πόλη ).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βλάχος, σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Νομού Ροδόπης και ο Αστέριος Παντοκράτορας, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Σχετικά με το βιβλίο

Το μυθιστόρημα στηρίζεται στις αυτοβιογραφικές αφηγήσεις ενός υπαρκτού προσώπου. Πραγματικά ως ένα βαθμό είναι και τα γεγονότα που περιγράφονται, όπως βέβαια και οι τόποι που αποτελούν το γεωγραφικό σκηνικό της υπόθεσης, αλλά και πολλά από τα ιστορικά και τα άλλα πρόσωπα που μνημονεύονται είτε με το αληθινό τους όνομα (Αντώντσαους, Κωνσταντίνος Κωσταντάρας, ταγματάρχης Μίλερ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κωστής Στεφανόπουλος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κ.ά.) είτε με άλλο όνομα. Σκοπός του συγγραφέα είναι, χρησιμοποιώντας την Ιστορία ως καμβά της σύνθεσής του, να μιλήσει κυρίως για τη συναισθηματική περιπέτεια των ηρώων του, που είχαν το ακριβοπληρωμένο προνόμιο να συμμετάσχουν -είτε ως πρωταγωνιστές είτε ως κομπάρσοι- σε δραματικά ιστορικά γεγονότα, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, και να υποστούν τις οδυνηρές συνέπειες της εμπλοκής τους σ’ αυτά.

Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2013

304 σελ.

Σχετικά με το συγγραφέα

Ο Βασίλης Τσιαμπούσης γεννήθηκε στη Δράμα το 1953. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στη Δράμα. Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων “Η Βέσπα και άλλα επαρχιακά διηγήματα” (1988), “Χερουβικά στα κεραμίδια” (1996), “Η γλυκιά Μπονόρα” (2000), “Να σ’ αγαπάει η ζωή” (2004) και το μυθιστόρημα “Εκτός έδρας” (1993). Η συλλογή διηγημάτων του “Να σ’ αγαπάει η ζωή” τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Πέτρου Χάρη και μεταφράστηκε στα αλβανικά. Το 1996 επιμελήθηκε την έκδοση του λευκώματος “Δόξα Δράμας, 1918-1965” και το 2006 το λεύκωμα “Ελπίς Δράμας, 1922-1969” (ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας). Υπήρξε διευθυντής του περιοδικού “Δίοδος 66100”. Διηγήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και δημοσιεύτηκαν σε ανθολογίες και περιοδικά.

* Στον κύκλο των εκδηλώσεων «Με 24 γράμματα και όχι μόνο» παρακολουθήστε

Κάθε Σάββατο & ώρα 20.00  στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Η Λέσχη Ανάγνωσης & η ομάδα δημιουργικής γραφής της ΦΕΞ οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο κι όχι μόνο… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς, προβολές και αφιερώματα.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου Βιβλιοπαρουσίαση «Γαλάζια αγελάδα» του Βασίλη Τσιαμπούση

Τα Σάββατα (8 & 22) Αφιέρωμα στον William Shakespeare

Σχετικά Άρθρα