Κοινωνία Πολιτική Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε και στην περιοχή μας η ενημέρωση για την Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και στο πλαίσιο Δράσεων Πρόληψης του Παρατηρητηρίου για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό υλοποιήθηκε στην Καβάλα συνάντηση εργασίας μεταξύ φορέων της εκπαίδευσης και υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υγείας παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμια & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Σάββα Μελισσόπουλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να συγκροτηθεί τοπικό Δίκτυο για την πρόληψη και τη διαχείριση της ενδοσχολικής βίας, μια ενέργεια που προγραμματισμένα εφαρμόζεται σε κάθε Περιφερειακή ενότητα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο κύριος Μελισσόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έκταση του προβλήματος της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και στη βαρύτητα που έχει στην καθημερινότητα των παιδιών, η οποία δεν αφήνει περιθώρια αδράνειας στο κράτος και του φορείς του, που με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να οικοδομήσουν μια ανθρωποκεντρική κοινωνία απαλλαγμένη από κάθε μορφή βίας. Τόνισε ότι η προσέγγιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού πρέπει να είναι ολιστική, οπότε η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη.
Μετά την εκδήλωση, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χεριστανίδη μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα όπου ενημερώθηκε για τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες μετεγκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου στο νέο κτήριο. Ο Δήμαρχος Καβάλας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μελισσόπουλο βεβαίωσε ότι το νέο κτήριο θα παραδοθεί στις αρχές Μαρτίου και ότι μετά από διαδικασίες ανακαίνισης του παλαιού κτηρίου, θα μεταφερθεί εκεί το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, μια δομή του εκπαιδευτικού συστήματος που η πολιτεία επιθυμεί να αναδιαρθρώσει και να ενδυναμώσει, όπου είδαν ένα πρότυπο σε λειτουργία σχολείο του οποίου τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και γνωστά στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης. Σε συνάντηση με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και με τον αντιδήμαρχο Ελευθερούπολης κατατέθηκαν ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, τα οποία ο αντιδήμαρχος κ. Τζιτζιός βεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στο Δήμαρχο.
Τέλος, ο κ. Μελισσόπουλος και ο κ. Χεριστανίδης μετέβησαν στο Δημαρχείο Ελευθερούπολης και συζήτησαν με τον Δήμαρχο κ. Ξουλόγη θέματα κτηριακών υποδομών και λειτουργικά ζητήματα των σχολείων της Ελευθερούπολης οπότε και έθεσαν στόχους και προτεραιότητες σε σχέση με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιόδου 2014- 2020.

Σχετικά Άρθρα