Γενική

Ικανοποίηση από την μειονότητα για το Ελληνικό δελτίο ειδήσεων στα Τουρκικά!


Το Κανάλι 6 αν και οι καιροί είναι δύσκολοι για νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα αποφάσισε την παραγωγή ενός 6λεπτου Δελτίο Ειδήσεων στα Τουρκικά. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η άρση της απομόνωσης και η ποιοτική καθημερινή ενημέρωση της μειονότητας η οποία μέχρι τώρα δεν είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα δικό της δίαυλο. Ειδικότερα μετά την κατάργηση της ΕΡΑ Κομοτηνής η οποία ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ μετέδιδε δελτία ειδήσεων στην Τουρκική υπήρξε ένα μεγάλο κενό στην ενημέρωση.
Έτσι λοιπόν, το Δελτίο Ειδήσεων στην Τουρκική γλώσσα είναι 6λεπτο και μεταδίδεται αμέσως μετά το τέλος του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλι 6, καθημερινά και ώρες 21:00, 23:30, 01.30, 08.30, 15.15.
Το Κανάλι 6 και τα Μέσα Ενημέρωσης που το πλαισιώνουν (τηλεόραση, εφημερίδες, διαδίκτυο) πρωτοστατούν σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο για την επικοινωνία με τη μειονότητα και την ενημέρωσή της, να παρακαμφτούν οι διαφορές, να χτιστεί εμπιστοσύνη και να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα στην περιοχής μας.
Πριν από λίγους μήνες μάλιστα ξεκίνησε η έκδοση της εφημερίδας EYLEM, της πρώτης τουρκόφωνης εφημερίδας που εκδίδεται από πλειονοτικούς με γνώμονα την ποιότητα και την ακρίβεια στην ενημέρωση για το κοινό της μειονότητας. Το τελευταίο άλλωστε δεν το ενδιαφέρουν μόνο οι μειονοτικές ειδήσεις και γνώμες, αλλά και για όσα γίνονται καθημερινά στην περιοχή όπου ζει. Επιπρόσθετα θα πρέπει να πούμε προς όσους έχουν δεύτερες σκέψεις για την κίνηση αυτή, ότι ένας τηλεοπτικός σταθμός δε μπορεί- και δεν είναι ο ρόλος του- να επιλύσει ζητήματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και έναν αιώνα από τα δύο κράτη! Η εποχή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι η καλύτερη, αλλά οι πολιτικές ρήξεις δεν πρέπει να συγχέονται με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. (Η μειονότητα πάντως γύρισε τους δέκτες τις από τα δορυφορικά των γειτόνων… στην τοπική τηλεόραση και αυτό είναι πολύ σημαντικό!!!).

Σχετικά Άρθρα