Γενική

Εργοτέλης – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-2


Με τον βαθμό της ισοπαλίας επιστρέφει από την Κρήτη η SKODA ΞΑΝΘΗ που στο 93′ ισοφάρισε σε 2-2 τον Εργοτέλη. Στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague οι γηπεδούχοι σε επτά λεπτά (10’, 17’) πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Αναστασάκο ενώ για την ξανθιώτικη ομάδα μείωσε ο Σολάρι στο 23’ με το 11ο φετινό του γκολ και ο Δημήτρης Γούτας έκανε το τελικό 2-2. Ντεμπούτο για τον Πάμπλο Γκαρσία.
Αρχική Ενδεκάδα
1. José María Giménez Pérez
2. Μπαξεβανίδης Δήμος
3. Μπέρτος Μανώλης
4. Βάλλας Σπύρος
5. Γούτας Δημήτρης
6. Julian De Guzman
7. Μάνταλος Πέτρος
8. Soltani Karim
9. Solari Esteban Andrés “Tano”
10. Βασιλακάκης Θεόδωρος
11. Τριάδης Παναγιώτης
Αναπληρωματικοί
Carlos Calvo Sobrado
Garcia Pablo
José Miguel González Rey “Josemi”
Rubén Suárez Estrada
Περιγραφή αγώνα
Η SKODA ΞΑΝΘΗ φιλοξενήθηκε από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τους δύο αντιπάλους που προέρχονταν από αναμετρήσεις δίχως νίκη. Η τελευταία νίκη των γηπεδούχων ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Πανθρακικό στην Κρήτη κι έκτοτε μετρούσαν 8 σερί ματς δίχως τους τρεις βαθμούς. Στην τεχνική καθοδήγηση της ομάδας δεν βρισκόταν ο Γιάννης Πετράκης αλλά το υπηρεσιακό «δίδυμο» Λαμπράκη – Πλεσίτη.
Από την άλλη μεριά η SKODA ΞΑΝΘΗ ήθελε να σταματήσει το σερί των χαμένων αγώνων μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Πανθρακικό. Ο Ράινερ Μάουρερ συγκριτικά με το παιχνίδι της Κομοτηνής προχώρησε σε δύο αλλαγές καθώς δεν είχε στην διάθεσή του τους Φλίσκα – Παΐτο λόγω τιμωρίας. Επέλεξε στην βασική 11άδα τους Τσέμα κάτω από τα δοκάρια Μπέρτο – Μπαξεβανίδη στα άκρα της άμυνας, Γούτα – Βάλλα στα στόπερ, Ντε Γκούζμαν – Βασιλακάκη στον άξονα, Τριάδη – Σολτάνι στα πλάγια και Μάνταλο – Σολάρι προωθημένους.
Η ξανθιώτικη ομάδα φάνηκε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 2ο κόρνερ της που κέρδισε στο 8ο λεπτό. Στη φάση αυτή μετά την εκτέλεση του Τριάδη, ο Μάνταλος με σουτ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου. Αντί να γίνει το 0-1 όμως στην επόμενη φάση ο Εργοτέλης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ο Μπαντιμπανγκά έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Τσέμα και στην συνέχεια της φάσης ο Βερπακόφσκις έδωσε έτοιμο γκολ στον Αναστασάκο που έκανε το 1-0 στο 10ο λεπτό. Λίγο αργότερα (18’) ο ίδιος παίκτης μετά από ομαδική ενέργεια των Ρομάνο – Μπαντιμπανγκά πέτυχε το 2-0 κάνοντας τα πράγματα πιο δύσκολα για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Άμεσα οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι καθώς στο 23’ με τον Σολάρι μείωσαν σε 2-1 εκμεταλλευόμενοι την εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου και την πρώτη κεφαλιά του Γούτα. Ένα πρώτο ημίχρονο που είχε τρία γκολ, δοκάρι και καλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το β’ μέρος για τον Εργοτέλη και την SKODA ΞΑΝΘΗ. Πολλά σφυρίγματα, αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες σε ένα ημίχρονο που δεν είχε ρυθμό. Η πρώτη κίνηση από την πλευρά των πάγκων ήταν από τους φιλοξενούμενους με τον Ράινερ Μάουρερ να ρίχνει στο παιχνίδι τον Κάλβο στη θέση του Μάνταλου λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας. Με κάποιες μεμονωμένες ενέργειες το 2-1 δεν ήταν εφικτό να αλλάξει με την ξανθιώτικη ομάδα να μην μπορεί να βρει τους δρόμους για την εστία του Καβουσάκη. Ο Γκαρσία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ στο 75ο λεπτό παίρνοντας την θέση του Βασιλακάκη και λίγο αργότερα πέρασε και ο Σουάρεζ στην θέση του Τριάδη. Στο 94′ και σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα ο Κάλβο έβγαλε την σέντρα με τον Δημήτρη Γούτα να πηδά ψηλότερα απ’ όλους και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.
Φάσεις – Γκολ
8’ Κόρνερ του Τριάδη σουτ στο δεύτερο δοκάρι του Μάνταλου με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου!
10’ Σουτ του Μπαντιμπανγκά αποκρούει ο Τσέμα, η μπάλα έφτασε στον Βερπακόφσκις που πάσαρε στον Αναστασάκο και ο τελευταίος με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0.
16’ Από πλάγια θέση άστοχο σουτ του Τριάδη.
18’ Πάσα – τρύπα του Ρομάνο στον Μπαντιμπανγκά, ασίστ του τελευταίου στον Αναστασάκο και 2-0.
23’ Κόρνερ του Μάνταλου, πρώτη κεφαλιά του Γούτα και από κοντά ο Σολάρι με προβολή μείωσε 2-1.
35’ Σέντρα του Μπαντιμπανγκά κεφαλιά άστοχη του Βερπακόφσκις.
44’ Δυνατό σουτ του Ρομάνο, απέκρουσε ο Τσέμα σε κόρνερ.
46’ Η σέντρα του Ρομάνο πέρασε ανεκμετάλλευτη.
47’ Τα σουτ των Σολτάνι και Τριάδη δεν απείλησαν τον Αθανασίου.
57’ Σέντρα του Βασιλακάκη, σουτ στην κίνηση του Μάνταλου, άουτ.
65’ Μακρινό σουτ του Τριάδη λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη.
84’ Το σουτ του Μπαντιμπανγκά μπλόκαρε ο Τσέμα.
93′ Ο Γούτας με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κάλβο κάνοντας το τελικό 2-2!
Διαιτητές
Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (ΕΠΣ Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Ευθυμιάδης Δαμιανός (ΕΠΣ Πιερίας)
Β’ Βοηθός: Καραϊσαρίδης Νικόλαος (ΕΠΣ Πιερίας)
4ος Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (ΕΠΣ Χίου)
Κίτρινες: 14’ Μπαξεβανίδης, 55’ Αζίζ, 60’ Τζανακάκης, 62’ Κάλβο, 66’ Καρντόζο
Κόκκινες: –
Συνθέσεις
Εργοτέλης: Αθανασίου (63’ Καβουσάκης), Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69’ Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (87’ Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης (74’ Γκαρσία), Μάνταλος (59’ Κάλβο), Τριάδης (78’ Σουάρεζ), Σολτάνι, Σολάρι.

Σχετικά Άρθρα