Γενική

Λάσπη

Το χειρότερο από το να μην έχουμε πολιτικούς είναι να έχουμε τέτοιους πολιτικούς που υιοθετούν εύκολα… κουτσομπολιά των εφημερίδων ή των καφενείων ως πολιτικά επιχειρήματα και να τα μεταφέρουν στο κορυφαίο όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο.
Κατάντια πολιτική, όταν οι πολίτες βάζουν τον πήχη ψηλά…
Ποιος να υλοποιήσει όμως σωστές πολιτικές; Πολιτικές φιλικές προς του συνδημότες μας; Ποιος θα εφαρμόσει μια πολιτική σύμπλευσης με την αγωνία του κόσμου;
Οι πολιτικοί της Ξάνθης, αυτοί της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά βάση κραυγάζουν άναρθρα και συνθηματολογούν με τη ντουντούκα στο χέρι, υπέρ όλων των παράνομων και παράλογων αιτημάτων.
Είπαμε, δεν έχουμε ηγέτες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ούτε μετριότητες. Μας διοικούν κακοί πολιτικοί, αλλά μην ξεχνάμε ότι εμείς τους επιλέξαμε!
Ακόμη και σήμερα που έχουν γίνει τόσα στην Ελλάδα ακούς πολιτικούς να χαϊδεύουν αυτιά ψηφοφόρων, να τους χτυπάν φιλικά στην πλάτη και να τους καλούν σε αγώνες που εν τέλει μόνοι τους οι πολίτες πάνε.
Και όμως εξακολουθούν και οι ίδιοι οι πολίτες να τους προσκυνάνε, να τους παρακαλάνε. Κανένα μάθημα τελικά δεν έγινε πάθημα. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν!
Τη μία είναι με το λαό και την άλλη με την κεντρική εξουσία που καταγγέλλουν για απραξία. Τη μία κατανοούν τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο και την ίδια στιγμή ψηφίζουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα εναντίων του.
Τη μία ώρα τάσσονται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων δημόσιων υπαλλήλων που απολύονται, την επόμενη στιγμή στέλνουν έγγραφα προς το υπουργείο περί διαθεσιμότητας υπαλλήλων.
Την ίδια ώρα που δεν αναγνωρίζουν επενδυτές, τρέχουν στην άλλη άκρη της γης για να προσελκύσουν κεφάλαια και πανηγυρίζουν, όχι για τα αποτελέσματα του ταξιδιού, αλλά γι αυτό το ίδιο το ταξίδι, που καταλήγει να είναι αναψυχής!

Ευτυχώς αν και 1 η Νοεμβρίου σήμερα, ακόμη έχει ζέστη και δεν τρέμει το κοκαλάκι των Ξανθιωτών γιατί όταν θα έρθει ο χειμώνας ο βαρύς πραγματικά δεν ξέρω πόσοι θα αντέξουν να ακούνε αυτές τις μπαρούφες των «πολιτικών» χωρίς να αντιδράνε!!!

Σχετικά Άρθρα